Vlastná pilulka vie byť najodpornejšia
19 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Príkladov, že platí ľudová múdrosť "Nerob druhému to, čo nechceš, aby urobil on tebe", v slovenskom mediálnom priestore je veľmi veľa. No a keď to spojíte s inou múdrosťou, že „Všetko, čo v živote urobíš, sa ti vráti“, platí, že vlastná medicínka býva najhorkejšia.

Pamätáte si vtedy ešte gymnazistku Líviu a to, čo sa proti nej spustilo po tom, ako rozbehli Kulturblog? Pamätáte si stretnutia pred Bonaparte? Pamätáte si pána Benčíka, ktorý sa do parlamentu dostal cez tzv. doxing? A dobre si pamätajte aj dnešné zrušenie Kulturblogu na videoplatforme YouTube.

Lívia – nacistická...

Prepáčte, nebudem pokračovať v tom, čo predvádzali niektorí ľudia okolo rokov 2018-19, kedy sa vtedy ešte gymnazistka spišskonovoveského gymnázia začala objavovať vo virtuálnom priestore. Za niektoré z vyjadrení, ktoré zazneli na jej adresu od tých, čo sa označujú za liberálov, by sa hanbili aj tie feťáčky zo Slovnaftskej a ich pasáci.

Vtedy 16-17 ročná dievčina si o sebe mohla prečítať také veci, pri ktorých sa zrejme mnohým dvíhal žalúdok, no to nebolo zo spoločenského hľadiska to najhoršie – veď jeden-dvaja primitívi... Horšie však je, že Lívia bola za svoje názory a vystupovanie vláčená po výsluchoch na NAKA, problémy jej robili aj v škole a to, čo zažívala od spolužiakov či konškolákov by sme asi tiež mnohí neustáli.

Emma Čaputová. Zdroj: FB / Petra Toth

Chúďa dcéra pani prezidenky

Prišla jeseň 2020 a dcéra slovenskej prezidentky Emma, v tom čase tiež 17-ročná dievčina schytala nepríjemný hejt od fanúšikov Tomáša Tarabu pod jeho statusom v ktorom skonštatoval niečo v zmysle, že Slovensko má novú top modelku. Hejt sa strhnúť nemal. Ale viete, kto diskusiu kritizoval najviac?

Áno. Presne tí, pri ktorých slovách by sa hanbili aj tie „chodkyne“ zo Slovnaftskej“. Lebo dcéra pani prezidentky je krehká dievčina, ktorá sa musí cítiť veľmi, veľmi kruto ublížená tým, ako hnusne si o ňu fašisti utierali svoje ústa.

Byty, ktoré Bašternák previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu
Ladislav Bašternák je známy daňový podvodník, ktorý sa prezentoval aj tým, že majetok prepísal na svojich najbližších, čím sa chcel vyhnúť tomu, aby oň prišiel. Súd dnes rozhodol vo veci troch bytov. Na Bašternáka podal žalobu štát, pretože svojim... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Fico chráni zlodejov

Keď Robert Fico býval v Bonaparte, Igor Matovič tam jedno leto pravidelne chodil „vykrikovať“, aby Fica za prítomnosti viac či menej početnej skupiny ľudí „vyhnal z domu daňového podvodníka“. Pekne, s megafónom a dobre nahlas. Nech ani susedia z okolitých domov nie sú na pochybách, čo za človeka tam býva. Fico sa z Bonaparte nakoniec odsťahoval, Bašternák si odsedel čo bolo treba a „jeho“ byty zrejme prepadnú v prospech štátu.

Prišiel covid

Jednou z tvárí pandemickej komisie bol nedávno zosnulý profesor, infektológ a epidemiológ, doktor Krčméry. Ten musel niekoľkokrát riešiť situáciu, že ľudia, ktorým sa nepáčili rozhodnutia pandemickej komisie prišli proti nim protestovať pred jeho dom. Dlho potom bol nútený do Bratislavy do práce dochádzať z Rakúska, kde sa s rodinou utiahli z obavy o svoj život.

Kto odsudzoval protesty pred domom profesora Krčméryho? Budete sa (možno) čudovať, ale ten, kto nosil tričko Fico chráni zlodejov a fandil Matovičovým „dejchánkom“ pred Bonaparte.

"Konšpirácie" bude šíriť ďalej! O vydaní Dannyho Kollara na Slovensko sa v pondelok rozhodovať nebude
Mainstream v ostatných mesiacoch starostlivo „kontroluje“ aktivity muža známeho pod menom Danny Kollar. Jeho videá majú desaťtisícové videnia a komunita na sociálnej sieti Telegram by zaplnila jedno väčšie slovenské mesto. Dňa 22. mája sa malo... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Prvý slovenský doxer

Doxing (tiež doxxing ) je praktika, pri ktorej útočníci úmyselne zverejňujú osobné údaje ľudí bez ich vedomia s cieľom ich strápniť alebo zastrašiť. Zneužívatelia sa nakoniec snažia svoje obete zastrašiť, zahanbiť a spôsobiť im utrpenie, niekedy po nich požadujú peniaze, inokedy ide čisto o pomstu alebo osobný pocit zadosťučinenia.

A práve tejto činnosti sa venoval (dnes poslanec za SaS) Ján Benčík, ktorý takto doxoval – zverejňoval informácie na mnohých funkcionárov strany ĽS NS. Vďaka svojej aktivite sa pán Benčík cez stranu Za ľudí „prekrúžkoval“ do parlamentu, no zistil, že politika mu „nezavoňala“. Práve tento pán Benčík nedávno v parlamente vyčítal Robertovi Ficovi, že vystúpil u „doxera a extrémistu“ Kollara.

TASR - Jakub Kotian | Poslanec Ján Benčík (SaS) - prvý slovenský doxer

Umlčaný Kulturblog

„Dnes v noci nám YouTube bez predchádzajúceho upozornenia vymazal kanál a jeho obsah. Z ničoho nič. Na mail prišlo len plytké zdôvodnenie plné všeobecných fráz o údajnom porušení pravidiel,“ informoval 17. júna 2023 Kulturblog na svojom telegramovom kanáli, kde má množstvo sledovateľov. Zmizlo tiež niekoľko ďalších kanálov s podobným názorovým zameraním.

CENZÚRA NA VRCHOLE! Kulturblogu vymazali kanál na YouTube
Len pred pár dňami začali vysielať z nového štúdia, s ktorým mali veľké plány. V noci z piatka na sobotu však z ničoho nič Youtube vymazal ich kanál. Cenzúra siahla na slobodu slova tentokrát KulturBlogu a niekoľkým ďalším stránkam. O situácii... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Liberáli oslavujú

„Konečne, mali by si už ísť ale oddýchnuť. Aspoň na 10 rokov. Zaslúžili si. Všetci, aby ostatní videli, že zákon existuje a trestá za porušovanie zákona.“

„Túto chamraď treba blokovať všade kde sa dá.“

„Tak oplatilo sa ja som ho za den 20 krat nahlasoval kazdy den ..20 krat po sebe takze az sa to dosstalo k sefovi youtubu ..to ma teda tesi .. moja praca mala zmysel,“ píšu fanúšikovia stránky Mladí proti fašizmu. Nuž hrdina, potľapkaj sa po pleci, hrdo sa na seba usmej v zrkadle a neviem, či veríš na karmu alebo Božie mlyny, alebo zákon rovnováhy, ale raz sa dostane na index tvoja pravda.

Nebudem sa tešiť

Budem tým, čo ti to spravia (možno aj z tohto miesta) pripomínať, že toto sa nerobí. Že sloboda slova platí ako pre mainstreamové médiá platené zo zahraničných zdrojov, tak aj pre tých chalanov, ktorí si kdesi v Kežmarku „na zelenej lúke“ vybudovali štúdio, aby mohli ľuďom povedať svoj názor. Nemusíme s ním súhlasiť a veľakrát nad ním krútim hlavou. Ale to predsa neznamená, že budem oslavovať ich umlčanie. Naopak. Držím im palce, chalani, hovorte.

Právnička generálovi Mackovi: VY SA NEHANBÍTE? (VIDEO)
Právnička Judita Laššáková nedávno v kaviarni, kde každý týždeň „spovedá“ rôznych hostí či už politického, ale aj spoločenského alebo umeleckého sveta, hostila predsedu Smer-SSD, Roberta Fica. Mainstreamové médiá a ich novinári z toho „upadali do... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme