Šimečka o kolegoch: Nebavia sa s nimi ani extrémisti! (VIDEO)
19 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Podľa Michala Šimečku (Progresívne Slovensko) sú mandáty Miroslava Radačovského a Milana Uhríka pre Slovensko stratené. Čakáte konštruktívnu kritiku? Omyl. Schladil ho až Chmelár.

Šimečka si myslí, že nemajú s čím prísť a že EP nefunguje tak, ako to títo poslanci prezentujú. Sú podľa neho natoľko extrém, že ich ignoruje aj krajná pravica. Šimečka vie, ako sa európska politika nerobí, no konštruktívnu kritiku neponúka. Kým na európskej scéne s lídrom hnutia Republika „nikto nehovorí“, doma je jeho stranícke médium tvrdo cenzurované. Pre zmenu politológ kritizuje práve PS za nevhodnú zahraničnú politiku, do ktorej ťahá Slovensko aj PS.

„Konštruktívna“ kritika nekonštruktívnych extrémistov

„Jedna vec je, čo, či už pán Uhrík, alebo iní si dávajú na Facebook a druhá vec je, ako funguje európska politika. A európska politika funguje tak, že ľudia, ktorí nevedia s ničím prísť,  ktorí si len točia videá, na ktorých nadávajú na Európsku úniu, úplne nekonštruktívne, ktorí sú natoľko extrémisti, že ich ani tá krajná pravica nechce medzi sebou,“konštatuje predseda mimoparlamentného PS.

CENZÚRA NA VRCHOLE! Kulturblogu vymazali kanál na YouTube
Len pred pár dňami začali vysielať z nového štúdia, s ktorým mali veľké plány. V noci z piatka na sobotu však z ničoho nič Youtube vymazal ich kanál. Cenzúra siahla na slobodu slova tentokrát KulturBlogu a niekoľkým ďalším stránkam. O situácii... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

V EP ani kľučky na dverách?

Takí ľudia podľa Šimečku nemajú na dianie v Európskej únii žiadny vplyv.

„Aj keby chceli úprimne presadiť to, čomu hovoria, že veria, tak to sa nerobí tak, že si natáčam z kancelárie videá, alebo že mám raz za čas nejaký prejav, ktorý nikto aj tak nepočúva a potom si to zavesím a tvárim sa, ako bojovník za slovenské záujmy,“ uzatvára Šimečka, no ak by ste čakali radu, ako sa to správne robí, nedočkáte sa.

https://www.youtube.com/shorts/jYdtDALOjmc

Nik s nimi nič nechce mať?

Práve Kulturblog, ktorý bol akousi mediálnou komunikačnou základňou hnutia Republika, plus ďalšie alternatívne vysielacie kanály, z piatka na sobotu YouTube skrátka zastavil s akýmsi nič nehovoriacim vysvetlením, že porušovali pravidlá komunity.

Chmelár tvrdí, že ani takto nie

Akokoľvek sme súčasťou Západu a EÚ, vo svete existujú čoraz silnejší hráči, pripomína politológ Eduard Chmelár. Na mysli má štáty, ako India, Irán, Brazília alebo Čína a že spolupráca s nimi je výhodná.

„Lebo ak budeme postupovať spôsobom, do ktorého nás tlačia ľudia z Progresívneho Slovenska, budeme prehlbovať súčasnú situáciu, keď už nikomu nepríde čudné, že máme vo svete čoraz viac nepriateľov,“ varuje Chmelár, pričom pripomína, že pre malé štáty, akým je aj Slovensko, je zmysel zahraničnej politiky v priateľstve s každým, kto oň má záujem.

Politológ: Progresívne Slovensko asi chce, aby sme mali vo svete čo najviac nepriateľov (VIDEO)
Od opozičných politikov často počúvame, ako Slovensko potrebuje „politiku štyroch svetových strán“. Historik a politický analytik Eduard Chmelár vysvetľuje, čo tento pojem vlastne znamená v praxi. Zabráňme tomu, do čoho nás tlačí Progresívne... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik