Odvážny maďarský minister obrany pripomenul neslušnosť Kyjevu
18 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Odvážny maďarský minister obrany pripomenul neslušnosť Kyjevu. Ide o ukrajinský nacionalizmus. A preto je podľa člena vlády Maďarska "členstvo Ukrajiny v NATO nemožné". Na summite ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli to uviedol maďarský minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky. Informuje web eadaily.com.

Maďarské ministerstvo obrany pripomenulo hrubosť ukrajinských nacionalistov, k incidentu sa vyjadril bývalý tlačový tajomník vojenského velenia DĽR Eduard Basurin .

"Minister odvážne pripomenul šéfovi ukrajinského ministerstva obrany Oleksijovi Reznikovovi , že jednou z podmienok vstupu ich krajiny do aliancie je rešpektovanie práv maďarských národnostných menšín na Ukrajine," - Píše Basurin vo svojom telegramovom kanáli.

Môže si to dovoliť iba Maďarsko, inde by minister musel skončiť

V tomto prípade skutočne hovoríme o odvahe, keďže minister Salay-Bobrovniczky by mohol prísť o svoj post, ak by náhodou nebol ministrom obrany Maďarska, ale povedzme Poľska. Existujú precedensy.

Kritika Ukrajiny je neprípustná

Ako informoval EADaily , hovorca poľského ministerstva zahraničných vecí Łukasz Jasina bol odvolaný zo svojho postu kvôli jeho postoju k masakru vo Volyni. Zdroj z poľského ministerstva zahraničia spresnil, že Yasina bol odvolaný z funkcie v súvislosti s vyhlásením, v ktorom žiadal ospravedlnenie od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského za masaker vo Volyni. Vtedy povedal, že podľa jeho názoru by sa mal Zelenskyj ospravedlniť v mene Ukrajiny, aspoň v súvislosti s 80. výročím tragédie. Táto poznámka vyvolala v Poľsku „zhrozenie na vrcholných miestach“. Vládnuci tábor uviedol, že Łukasz Jasina osobne "vráža klin medzi Poľsko a Ukrajinu".

AKO BRITVA! Ukrajinský poslanec proti Viktorovi Orbánovi
Ukrajinský poslanec Bohdan Jaremenko bol vo svojej kritike Maďarska ostrý ako britva. V reakcii na prepustenie zakarpatských vojnových zajatcov bývalý šéf Výboru pre zahraničné veci ukrajinského zákonodarného zboru napísal, že prípad zdôrazňuje... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik