DESIVÉ: V Zázrivej útočila svorka vlkov
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

V Zázrivej na salaši vlky v noci napadli stádo oviec, desiatky mali usmrtiť.

V hospodárskom dvore v obci Zázrivá v Žilinskom kraji počas noci z piatka (16. 6.) na sobotu vlky zaútočili na stádo oviec. Pre TASR to potvrdil zoológ Národného parku Malá Fatra Tomáš Flajs.

Podľa medializovaných informácií zatiaľ našli takmer sto oviec mŕtvych. Presné číslo usmrtených či zranených oviec podľa Flajsa ešte známe nie je, pretože ich stále hľadajú.

"Škody boli spôsobené vlkom dravým na ovčom stáde. Vlky počas nočných hodín rozohnali celé ovčie stádo a hnali ho cez chotár," ozrejmil Flajs. Niekoľko desiatok oviec zo stáda sa podľa jeho slov stále nenašlo. "Nevie sa ešte úplne presné číslo, koľko ich je usmrtených, koľko ich je zranených a koľko ich je živých," priblížil.

Situácii by sa podľa neho dalo ľahko prechádzať, avšak v krajine chýbajú systémové preventívne opatrenia. "Toto je vec ktorá sa nemala stať, správe národného parku je to ľúto," doplnil.

CENZÚRA NA VRCHOLE! Kulturblogu vymazali kanál na YouTube
Len pred pár dňami začali vysielať z nového štúdia, s ktorým mali veľké plány. V noci z piatka na sobotu však z ničoho nič Youtube vymazal ich kanál. Cenzúra siahla na slobodu slova tentokrát KulturBlogu a niekoľkým ďalším stránkam. O situácii... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik