SR*Ť NA NICH! Putin sa neudržal, keď hovoril o Západe
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Šéf Kremľa Vladimír Putin vo svojom piatkovom prejave na ruskom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že jeho krajina má väčší jadrový arzenál ako NATO. Vyhlásil tiež, že Rusko umiestnilo jadrové bomby v Bielorusku ako varovanie Západu, voči ktorému sa neudržal vulgarizmu, informuje Reuters.

NATO si je toho vedomá

Prezident Vladimír Putin v piatok vyhlásil, že rozmiestnenie taktických jadrových zbraní v Bielorusku, ktoré prvýkrát potvrdil, je pripomienkou Západu, že nemôže spôsobiť Rusku strategickú porážku. V prejave dodal, že ruské taktické jadrové hlavice už boli dodané blízkemu spojencovi Bielorusku, ale zdôraznil, že zatiaľ nevidí dôvod, prečo by sa Rusko malo uchýliť k jadrovým zbraniam, píšu české Parlamentní Listy.

Ide podľa jeho slov o prvok odstrašenia, aby všetci, ktorí uvažujú o tom, že spôsobia Rusku strategickú porážku, aby na túto skutočnosť nezabudli, avšak použitie týchto zbraní podľa neho príde iba v prípade ohrozenia ruského územia alebo štátu.

Srať na nich

Putin zdôraznil, že Rusko má viac jadrových zbraní ako Severoatlantická aliancia. „Máme viac takých zbraní ako krajiny NATO. Celú dobu sú si toho vedomí, ale sme presvedčovaní, aby sme začali vyjednávať o zníženiach. Srať na nich, viete, ako hovoria naši,“ neudržal sa ruský vodca Vladimír Putin.

NEMUSÍ TO PRE NICH DOPADNÚŤ DOBRE, pripustil expert o Ukrajine
„Nesmieme sa upínať na to, že vojna skončí touto ofenzívou,“ hovorí bezpečnostný analytik Jan Ludvík a vysvetľuje taktiku modernej vojny, ktorej princípom je koordinácia a rýchle prevedenie. Ukrajinská ofenzíva postupuje pomaly aj kvôli... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

USA nezaháľali

V marci Putin oznámil, že súhlasil s rozmiestnením taktických jadrových zbraní v Bielorusku, a poukázal na rozmiestnenie týchto zbraní Spojenými štátmi v mnohých európskych krajinách v priebehu mnohých desaťročí.

Jeho slová reflektoval na svojom Twitteri ukrajinský minister vnútra Anton Heraščenko, ktorý zdieľal video z Putinovho prejavu a pridal k nemu komentár, v ktorom citoval Putinov vulgárny výraz s tým, že ho povedal v reakcii na požiadavky na zníženie počtu jadrových zbraní. „Publikum tlieska. Aký to znamenitý slovník,“ dodal Herščenko.

Americká vláda tvrdí, že nič nenasvedčuje tomu, že by Kremeľ plánoval použiť jadrové zbrane na útok na Ukrajinu. "Nevidíme žiadne náznaky, že by sa Rusko chystalo použiť jadrovú zbraň," povedal americký minister zahraničia Antony Blinken po komentári Putina.

Bielorusko je kľúčovým ruským spojencom a slúžilo ako odrazový mostík pre Putinovu inváziu na Ukrajinu vo februári minulého roka.

PUTIN? 100-ročný Kissinger prehovoril!
100-ročný Kissinger prehovoril: Putin by sotva prežil ukrajinské víťazstvo. "Putin nie je Hitler, ale skôr Dostojevského postava plná nenaplnených túžob," povedal skúsený diplomat, 100 ročný Kissinger, ktorý tiež povedal: "Spojené štáty a Čína sú... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik