J. Guillemain: Padlo 5840 UKRAJINSKÝCH vojakov za 5 dní. Kto je vinník?
13 | 06 | 2023 I Ivan Mihale

Protiofenzíva zahájená 4. júna je zatiaľ katastrofou. Leopard 2 a Bradley boli rozdrvené ruským delostrelectvom a kamikadze dronmi. Skutočná samovražedná operácia.

Tí, ktorí rozhodujú na Západe, už im 15 mesiacov držia palce, keď posielajú ukrajinských vojakov na smrť. Je to skutočný zločin proti ľudskosti, ktorý sa odohráva v Európe, pretože Biden dúfa, že zachráni mafiánsku a skorumpovanú krajinu, kde má on a jeho syn viac než nejasné záujmy. Stále čakáme, kedy súdy odhalia tajomstvo notebooku syna Huntera.

Ľudia a ukrajinská armáda nevydržia do amerických volieb v roku 2024 a Biden bude musieť priznať ďalšiu katastrofu NATO, pretože podcenil silu ruskej armády a sľuboval ukrajinskému národu nemožné víťazstvo. Už máme 400 000 mŕtvych, ktorí zomreli pre nič!

Biden, Zelenskij, Scholz, Macron, Johnson, všetci okrem Viktora Orbána klamali a zradili ukrajinský ľud.

Prvýkrát v histórii poslala Amerika na bitúnky celý národ, aby uspokojila svoje vlastné záujmy bez toho, aby kedy obetovala svojich vlastných vojakov. Teda okrem poradcov, ktorých údajne zničil Kinžal v bunkri NATO v marci 2023. Podľa nepotvrdených informácii to bola odpoveď Putina na besnenie Pentagonu.

Ale nestačilo to.

Biden sa chová ako rímsky cisár, ktorý rozhoduje o živote alebo smrti svojich ukrajinských gladiátorov.

Ukrajinci, ktorí od februára 2022 nepochybne prišli o viac ako 400 000 vojakov, už majú viac mŕtvych ako Spojené štáty v druhej svetovej vojne. Ak to nie je masový zločin na príkaz Washingtonu so spoluúčasťou Európanov, dajte nám vedieť, čo to je.

Od 4. júna do 9. júna zahynulo na ruských obranných líniách 5 840 ukrajinských vojakov, pretože sa tak rozhodol Washington a jeho komplici. Bez letectva nemajú ukrajinské jednotky šancu preraziť všetky tri ruské obranné línie. Títo samovražední atentátnici situáciu nezachránia.

V piatok 9. júna 2023, mala ukrajinská armáda svoj najhorší deň vojny,  podľa vojenského historika Marca Legranda  bolo zabitých 1 310 ľudí a 1 600 zranených.

Všetci okrem pár fundamentalistických členov NATO pochopili, že protiofenzíva vedená nie príliš ostrieľanými a nedostatočne vyzbrojenými vojakmi sa môže zmeniť len na fiasko. Najlepšie ukrajinské jednotky boli za pätnásť mesiacov vojny zdecimované, zatiaľ čo ruská armáda je oveľa silnejšia ako vo februári 2022.

Stávka na morálny kolaps ruskej armády je úplne iluzórna. Ruskí dôstojníci majú ďaleko k tým stúpencom sovietskej doktríny, ktoré nám vykresľujú arogantní smoliari z NATO. Postavili sa proti 40 národom a zničili 3/4 ľudského a materiálneho potenciálu ukrajinsko-NATOvského tábora.

Žiadna západná armáda nie je schopná bojovať s ruskou armádou. Ani Američania, ktorí všetko stavili na letectvo a námorníctvo, ani anglická, francúzska či nemecká armáda, ktorá 30 rokov zberala plody mieru bez toho, aby si na Západe vôbec uvedomovali, že Putin od roku 2000 vybudoval najmocnejšiu a najmodernejšiu armádu od roku 1945. , rovnako ako Douglas McGregor, vie, o čom hovorí.

Tu je výňatok z toho, čo povedal Scott Ritter:

„Vojaci NATO nie sú pripravení, vycvičení ani vybavení. NATO na to nemá potrebný zásobovací systém, najmä pokiaľ ide o palebnú silu delostrelectva. NATO nemá armádu, ktorá by stála za zmienku... Rusko tento vojenský konflikt vyhrá koncom leta, začiatkom jesene. Majú na to čas... Hoci sú Rusi v tomto odbore odborníci, svoje umenie zdokonaľujú už viac ako rok. Na svete nie je žiadna mocnosť, ktorá by si viedla lepšie ako Rusko. Pretože nikto okrem Ruska v takýchto konfliktoch nebol... Rusi vybudovali neuveriteľnú doktrinálnu obranu, Ukrajinci nemajú šancu ju prelomiť. A ich jednotky boli nedávno vycvičené v doktrinálnej ofenzíve, takže až príde čas, Rusi môžu vykonať rozsiahlu útočnú operáciu, ktorú nikto v Európe nie je schopný vykonať. NATO preto nemá inú možnosť, než hľadať východisko z katastrofy, ktorú spôsobili”.

„Statočný ruský vojak nerozdrví nepriateľa len tak, ale urobí to tak, ako to robili jeho dedovia v rokoch 1943 až 1945. Vie, že vyhrá. Je naštvaný a sebavedomý.”

Rusko nikto neporazí. Biden a jeho komplici sú zločinci, pre ktorých život Ukrajincov nič neznamená. Chceli a pripravovali sa na túto vojnu, ale nemali odvahu za ňu zaplatiť krvou. História ich bude tvrdo súdiť.

Môžem sa mýliť, ale nemyslím si, že táto vojna bude trvať večne. V čo môže Ukrajina dúfať po neúspechu svojej protiofenzívy, po strate ďalších desiatok tisíc vojakov, bez delostrelectva a letectva? Ide o zvyšky ukrajinskej armády, ktorá sa stretáva s prvou armádou na svete, disponujúcou zbraňami, ktoré NATO doteraz nevlastnia, s obrovským ľudským a materiálnym potenciálom, ktorý zostáva v zálohe pre prípad, ak sa konflikt zvrhne v konfrontácii NATO/Rusko.

Ale tú poslednú možnosť nepredpokladám. Vsádzam na kapituláciu Ukrajiny v najbližších mesiacoch, rokovania za podmienok Kremľa, so vznikom multipolárneho sveta, ktorý nakoniec zvíťazí tvárou v tvár neznesiteľnému a bojovnému americkému imperializmu.

Mám pravdu? Aby som bol úprimný, akýkoľvek iný scenár mi pripadá dosť nepravdepodobný. Pokračovanie nabudúce.

AUTOR: Jacques Guillemain/ZDROJ

Vojnoví štváči a súvislosti vojny na Ukrajine
Autorom komentára, ktorý preberáme v plnom znení bez redakčného zásahu z webu noveslovo.eu je RSDr. Milan Benkovský, slovenský ľavicový politik, v rokoch 1998 – 2002 bývalý poslanec Národnej rady SR za Stranu demokratickej ľavice a... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme