DOBRÝ PRÍKLAD? Nemeckí klimatickí aktivisti "sa činia" (VIDEO)
12 | 06 | 2023 I Milan Laca

Nemeckí  klimatickí aktivisti spáchali od roku 2022 580 trestných činov.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová povedala, že klimatickí aktivisti zo skupiny "Last Generation" boli od začiatku minulého roka zodpovední za 580 trestných činov.

"Úspechy" za rok

Tieto informácie,  podľa nej, vychádzajú z prvej celoštátnej správy o situácii Spolkového úradu kriminálnej polície, za obdobie od začiatku roka 2022, píše  „Európska pravda“, s odvolaním sa na denník Tagesschau. Ministerka povedala, že väčšina zločinov, z ktorých sú klimatickí aktivisti obvinení, sú fyzické a psychické nátlaky a poškodzovanie majetku. Celkovo polícia zadržala 740 ľudí.

Šokujúce fakty o výbuchu Nord Stream!
Jachta, ktorú Nemci podozrievajú z prevážania výbušnín s cieľom vyhodiť do vzduchu Nord Stream mala byť podľa nich prenajatá vo Varšave. Objavili sa ďalšie šokujúce fakty o výbuchu Nord Stream. Nemeckí vyšetrovatelia tvrdia, že je čoraz... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Polícia je aktívna

Podľa ministerky Faezerovej je správne, že pri klimatických protestoch zasahuje polícia a v prípade potreby sú stíhaní aj aktivisti. Debata o tom, či „Posledná generácia“ svojimi protestnými akciami prekračuje hranice a aké dôsledky by mali byť voči tejto skupine uplatnené, dlhodobo rozdeľuje nemeckú politickú scénu. Asi pred dva a pol týždňami, počas razie vo viacerých spolkových krajinách, prehľadali byty a kancelárske priestory tejto skupiny.  Dôvodom bolo vyšetrovanie v Bavorsku a Brandenbursku pre podozrenie, že príslušníci „Poslednej generácie“ by mohli vytvoriť alebo podporovať zločineckú organizáciu.

Protesty "Last Generation"

Snažia sa...

Vyšetrovanie viní obžalovaných z toho, že pomocou finančnej zbierky vyzbierali celkovo 1,4 milióna eur, ktoré „Posledná generácia“ údajne využívala najmä na páchanie trestnej činnosti. Dvaja z obžalovaných sa údajne pokúsili sabotovať aj ropovod medzi Terstom a Ingolstadtom, ktorý je súčasťou kritickej infraštruktúry.  „Posledná generácia“ opakovane blokovala dopravu v Berlíne a ďalších mestách a žiadala, aby úrady zintenzívnili opatrenia proti globálnemu otepľovaniu. Okrem iného žiaa, aby nemecká vláda vypracovala plán na dosiahnutie medzinárodného cieľa, obmedziť globálne otepľovanie na 1,5 stupňa Celzia.

Pokánie Zuckerberga! Uznal chybu!
Generálny riaditeľ spoločnosti Meta Mark Zuckerberg sa venoval problému dezinformácií počas pandémie koronavírusu. Počas pandémie vedci požiadali o cenzúru príspevkov súvisiacich s pandémiou COVID-19. Zakladateľ Facebooku teraz uznal, že bolo... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme