Juraj Blanár: Kritika predsa neznamená nenávisť
12 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Hoci Smer-SSD dlhodobo pripomína, že suverénna zahraničná politika je jedným z pilierov Smeru, mnohí novinári presviedčajú o niečom inom. Juraj Blanár (Smer-SSD) prináša nie len dôkaz, ale aj vysvetlenie počínania strany v posledných dňoch.

Strana Smer si vyslúžila kritiku za to, že prijala pozvanie na recepcie USA a Ruskej Federácie. Blanár vysvetlil, prečo sa tak stalo. Smer podľa neho potrebuje udržiavať dobré vzťahy s každým a pripomína, že kritika neznamená nenávisť, ako sa to snažia verejnosti vnútiť médiá. A nie len tie. O tom, že Slovensko potrebuje dobré vzťahy na všetky svetové strany hovorí aj predseda Smeru, Robert Fico.

Vzájomný rešpekt

Blanár vysvetľuje, že strana Smer-SSD si uctila štátne sviatky Spojených štátov amerických a Ruskej federácie, pretože tak to má byť. Jednak obe veľmoci si uctili náš štátny sviatok vzniku SR, ale medzi prvými uznali našu suverenitu. Preto vedenie Smeru považovalo za správne prijať pozvanie veľvyslancov oboch krajín.

„Chceme s nimi budovať suverénne vzájomné vzťahy založené na rešpekte a úcte,“pripomína Blanár.

Visolajský: Pacient v ohrození života (VIDEO+GALÉRIA)
Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský sa v reakcii na potopu v Ružinovskej nemocnici vracia k argumentom, ktoré boli „na stole“ pri rokovaniach o výstavbe Rázsoch. Visolajský už pred piatimi rokmi, keď sa hovorilo o... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Eka Balaskova

Kritika neznamená nenávisť

Liberálnym médiám podpredseda Smeru vyčíta, že verejnosti podsúvajú názor, že kritika = nenávisť.

„Nie, to si myslia alebo zámerne šíria len oni. Tak ako jeden zúčastnený nemenovaný novinár, ktorý sa rozhorčoval prečo nás veľvyslanec USA Gautam Rana pozval, keď ich kritizujeme. Potom vo svojom statuse kydal na našu stranu SMER-SSD a spomenul aj veľvyslanca,“konštatuje Blanár, podľa ktorého je to ukážka malosti a jednostrannej angažovanosti. Novinár, ktorého poslanec kritizuje, nespomenul prítomnosť veľvyslanca Číny, s ktorou sa USA navzájom významne kritizujú.

Facebook / Juraj Blanár

Nešetrí ani politológov

„Prečítal som si vyjadrenia politológa Radoslava Štefančíka pre TV JOJ k našej účasti na oslave Dňa nezávislosti USA, že Robert Fico to len hrá pre svojich voličov, o ktorých si myslí, že žerú seno. Ak toto hovorí univerzitný pedagóg politológie, potom sa nemôžeme čudovať, akých máme niektorých novinárov,“pridáva dôvetok Blanár a sľubuje, že takýto prístup Smer neodradí v presadzovaní zahraničnej politiky v prospech Slovenska.

Fico bol ostrejší

„Liberálne médiá a ich politickí pudlíci vyzerajú smiešne a hlúpo, keď jeden deň strašia Slovákov, že SMER–SSD sa rovná medzinárodná izolácia a doba temna a hneď druhý deň šíria naše fotografie s veľvyslancami svetových veľmocí, potvrdzujúce jediné – SMER-SSD je rešpektovaná strana s vlastným názorom ako na Východe, tak aj na Západe,“ vysvetlil Robert Fico. Zdôrazňuje pritom to, čo Smer hovoril veľakrát – politika Smeru sa neriadi článkami v médiách ale tým, čo je dobré pre Slovensko. A tiež tým, ako si strana predstavuje zodpovednú, suverénnu politiku.

Fico RÁZNE pripomína dôležitý fakt! TOTO liberálom UNIKÁ
Robert Fico bol v rámci predvolebnej kampane postavený pred výzvu obhájiť zahranično-politickú orientáciu Slovenska. Fico na sociálnej sieti pripomína, že nepotrebujeme izoláciu, ale rešpekt a suverenitu na všetky svetové strany. Robert Fico sa... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik