Brusel bude musieť asi Slovákov zakázať
10 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Až 32 percent Slovákov a Čechov sa na europarlament pozerá negatívne, čo je najviac z EÚ. Voľby europoslancov sú pritom už o rok. Vôľu zúčastniť sa deklaruje viac ľudí než pred piatimi rokmi. Informuje web euractiv.sk, odvolávajúc sa na prieskum eurobarometra.

Rok pred eurovoľbami vnímajú Slováci europarlament najviac negatívne z celej EÚ. Prvú priečku v novom eurobarometri zdieľame s Čechmi. Negatívny pohľad na inštitúciu zdieľa až 32 percent obyvateľov.

Veľký dopad na život

Najhoršie znovu dopadla aj otázka, či je členstvo v EU pre našu krajinu dobré. Myslí si to iba 39 percent Slovákov, rovnako ako pred dvomi rokmi. To je znovu najmenej spomedzi všetkých členských štátov.

Až 15 percent Slovákov už považuje členstvo v EÚ za vyslovene zlú vec, čo je najviac za posledných desať rokov.

Slováci si nadpriemerne myslia, že rozhodnutia EÚ majú dopad na ich život. Na Slovensku ide o 82 percent ľudí, priemer EÚ je 71 percent.

Vraj - aha, aká pekná výhovorka

"Negatívny pohľad mohla zapríčiniť napríklad kauza Katargate, v rámci ktorej bola podpredsedníčka europarlamentu Eva Kaili obvinená z korupcie. Prípadne aj niektoré z hoaxov, ktoré sa na Slovensku šíria. Napríklad, že EÚ nariaďuje pridávať do potravín hmyz." píše eractiv. sk.

Toto je pravá príčina

Nami citovaný zdroj však uvádza tiež: "Z prieskumu však vyplýva, že 50 percent Slovákov je nespokojných so zahraničnou politikou EÚ. Ešte o jeden percentuálny bod viac je ich nespokojných s pomocou EÚ pre Ukrajinu. Priemer EÚ je pritom o polovicu nižší, takto negatívne nehodnotí prístup k Ukrajine žiadna iná členská krajina.

51 percent Slovákov je ďalej nespokojných s Európskou zelenou dohodou, 60 percent s migračnou a azylovou politikou. Osem krajín vrátane Slovenska protestuje proti emisnej norme Euro 7."

Visolajský: Pacient v ohrození života (VIDEO+GALÉRIA)
Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský sa v reakcii na potopu v Ružinovskej nemocnici vracia k argumentom, ktoré boli „na stole“ pri rokovaniach o výstavbe Rázsoch. Visolajský už pred piatimi rokmi, keď sa hovorilo o... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik