Andrej Danko: Boris Kollár je posledný, s kým by som chcel po voľbách rokovať
10 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Spájanie strán „pod krídla“ SNS zrejme funguje, tvrdia prieskumy predvolebných preferencií. To rozhodne nie je „po chuti“ progresívnym politikom a zrejme ani médiám hlavného prúdu. Tie na predsedu SNS Andreja Danka totižto vytiahli „konšpirátorov na kandidátnej listine“. Ako inak, že?

Danko a SNS do volieb nejdú s bombastickými sľubmi, tie prenechávajú nesystémovým stranám. SNS mieni stavať na tom, o čom už vie, že to bude fungovať. Prezradil, s kým si spoluprácu po voľbách SNS nevie predstaviť. 

V kampani prinesú stabilitu

Andrej Danko je presvedčený, že stačí stavať na tom, s čím už SNS v minulosti začala. Ich program je dlhodobý a zahrnuje veci, ako zdvíhanie dôchodkov, či pomoc živnostníkom.

„Chceme ísť ďalej. V každej oblasti máme záujem rozvíjať veci, ktoré fungujú,“ hovorí Danko s tým, že novým prvkom, ktorý chcú priniesť je výstavba diaľnic. 

"Čoskoro predstavíme novú kandidátku a schválime základné princípy a body nášho programu. Máme tu nesystémové strany, ktoré nasľubujú čokoľvek, napríklad výstavbu bytov. Videli sme tu veľký amaterizmus a SNS má svoj program, v ktorom chce zotrvať," dokresľuje Danko.

Roman Michelko: Najnovšia posila SNS (VIDEO)
Andrej Danko, predseda SNS na tlačovej besede oznámil ďalšiu významnú posilu na kandidátke do predčasných septembrových volieb – je ňou politológ, spisovateľ a vydavateľ Roman Michelko. Prilož ruku k dielu Po tom, ako Danko zrekapituloval... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Eka Balašková

KSS na kandidátke nebude

Pred časom sa hovorilo aj o tom, že SNS v rámci otvorenia svojej kandidátky na ňu príjme aj Komunistickú stranu Slovenska, teda jej vedenie. Andrej Danko však oponuje, že hoci rokovali aj s nimi, nenastali nutné názorové prieniky. Na čom to padlo, však rozoberať nechce. „Sú to interné veci“, poznamenal

Ako by mala vyzerať spolupráca po voľbách

Danko z povolebnej spolupráce jednoznačne vylúčil Progresívne Slovensko, Sasku a OĽaNO.

S Matovičom asi nikto nechce vládnuť. Títo ľudia sa vylučujú sami. Veď to bolo šialenstvo, deštrukcia štátu, rodinkárstvo. Sulík si zobral dcéru do Dubaja a tam pili za štátne. Viete si predstaviť, že by som toto ja spravil so svojím synom? Čo by s nami oni potom urobili? Kollár má posteľ v kancelárii v Národnej rade a prihráva kšefty bývalej frajerke. Veď to je hanba. Slovensko sa za tieto roky zadlžilo o 18 miliárd a vidíte niekde novú diaľnicu alebo nemocnicu," vysvetľuje Danko to, prečo zo spolupráce vylúčil práve tieto strany.

Podľa neho je aj Boris Kollár posledný, s kým by sa chcel po voľbách rozprávať o spolupráci. Pripomína však, že v rukách to majú voliči. 

"Zariadime sa podľa konečných výsledkov. SNS plánuje bojovať s pokorou o päť percent a potom môžeme miešať karty. Kedysi som si nevedel predstaviť sedieť vo vláde s Bélom Bugárom. Ale Bugár je menšie zlo ako Sulík, Matovič a Kollár,"poznamenal predseda SNS.

Šimkovičová nie je konšpirátor

Koncom mája SNS oznámila, že na jej kandidátke budú figurovať aj mená, ako Roman Michelko, či Martina Šimkovičová. Zvlášť tá druhá má od mainstreamu nálepku konšpirátorky. Andrej Danko s tým však problém nemá. Čo mu teda prekáža?

„Neobjektívnosť médií. Pre mňa sú najväčší konšpirátori Denník N. Robia mediálnu politiku v prospech Progresívneho Slovenska. Sú personálne a majetkovo prepojení s ľuďmi, ktorí ich financujú, a vidia len jednu stranu mince. Keď im vysvetľujete, že chcete dobré vzťahy s USA aj s Ruskom, ste nepriateľ,“ vysvetlil Danko s tým, že práve ním zmieňované médiá nerešpektovali iný názor, ako ten, ktorý vytvára oficiálna propaganda.

SNS nenecháva nič na náhodu: Prichádza mediálna posila (GALÉRIA)
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany okrem spájania sa pronárodných strán už dávnejšie avizoval, že na kandidátke SNS majú miesto aj konkrétne osobnosti. Niekoľko z nich poznáme z televíznych obrazoviek. Viete, ktorí sú... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik