Uhríkov príjemný večer
09 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"Pozdravujem z recepcie na ruskej ambasáde v Bruseli. Hľadáme cestu k dialógu a mieru." Píše na sociálnej sieti predseda Republiky Milan Uhrík. 

"Dobiehame to, čo stratili iné diplomacie. Súdnosť, normálnosť, schopnosť komunikovať. Schopnosť pracovať na tom, aby bola situácia lepšia."

Vysvetlenie

"S radosťou som prijal pozvanie ruských veľvyslancov pri príležitosti výročia Dňa Ruska (День России). Je tu množstvo diplomatov z celého sveta, pričom obzvlášť dobre som sa porozprával s Rusmi, Bielorusmi a Sýrčanmi." Píše Milan Uhrík.

Slovensko nesmie mať klapky na očiach

"Slovenská i európska diplomacia zanedbáva komunikáciu s ostatnými svetovými mocnosťami a zaoberá sa skôr hľadaním nepriateľov ako hľadaním príležitostí na spoluprácu.

Ja som vždy na strane mieru a vyvážených vzťahov - so západom aj východom. Nech je situácia akokoľvek zložitá, nesmieme si zatvárať dvere k dialógu, ktorý jediný môže zabezpečiť mier a vytvoriť príležitosti na cenovo dostupné energie a suroviny pre Slovensko." Pripomína predseda Republiky.

Mikulcovo dedičstvo: Bude problém s vydávaním osobných dokladov
Ministerstvo vnútra (MV) SR má na krku ďalší problém. Tentokrát ide o čistopisy s čipom pre osobné doklady. Dodávateľovi tých starých totiž vypršala zmluva ešte na konci minulého roka. Dve súťaže na nového dodávateľa sa skončili rôznymi prieťahmi,... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik