Polícia posilnila kontroly na hraniciach v Nitrianskom kraji
10 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Polícia posilnila hliadky a kontrolnú činnosť na hraniciach s Maďarskom v Nitrianskom kraji. O opatreniach v súvislosti so zvýšeným množstvom migrantov v hraničných okresoch informuje na sociálnej sieti.

"Pristúpili sme k spoločnému výkonu služby s maďarskými kolegami na maďarskej strane hranice 24 hodín denne, sedem dní v týždni na všetkých hraničných priechodoch v Komárne. Okrem toho sme posilnili služby poriadkovej polície, pričom policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry sú velení do služieb v režime 24/7," uviedla polícia. Uvádza že pomôžu aj dopravní policajti a takisto šestica kolegov zo Žiliny. "Dvakrát do týždňa budú môcť obyvatelia vidieť v službe aj kolegov zo služobnej hipológie," uviedla.

Posilnili hliadky

V Štúrove budú pomáhať šiesti policajti z Prešova. "V Levickom okrese sa opatrenia týkajú hraničného mesta Šahy, kde realizujeme opatrenia v rovnakom režime ako v Komárne a Štúrove a našim kolegom tu pomáhajú policajti z Košíc," dodala polícia.

Posilnenie opatrení avizovalo už vo štvrtok (8. 6.) Prezídium Policajného zboru (PPZ).

Matúš Šutaj Eštok: Na progresívne experimenty vláda nemá mandát
Téma nelegálnej migrácie mimoriadne ožila aj v Bruseli, kde sa o prerozdeľovaní migrantov hlasovalo v uplynulých dňoch, ale aj na južnej hranici Slovenska, ktorá slúži takmer ako korzo práve pre ilegálnych migrantov. Nezaradený poslanec Matúš... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Väčšinou sú zo Sýrie

Od začiatku roka do 5. júna zadržala polícia v Nitrianskom kraji 3373 nelegálnych migrantov a 18 prevádzačov. V roku 2022 zadržala v prihraničných oblastiach kraja 3215 nelegálnych migrantov a 74 prevádzačov. Zo strany cudzincov zatiaľ žiadne protiprávne konanie polícia nezaznamenala.

Všetky osoby, ktoré nelegálne prekročili hranicu, sú preverované vo vnútroštátnych a európskych informačných systémoch. "Väčšinu (92 percent) zachytených nelegálnych migrantov tvoria štátni príslušníci Sýrie, ktorí sú zmysle platnej európskej legislatívy nevyhostiteľní, pretože v ich domovskej krajine sú vojnové konflikty a nie je možné ich navrátiť," vysvetlila Bárdyová.

Sýrčan útočil vo Francúzku

Vo východofrancúzskom meste Annecy vo štvrtok ráno útočník pobodal šesť ľudí, z toho štyri deti vo veku do troch rokov. Podľa francúzskej tlače útočil tridsaťjedenročný Sýrčan, ktorý sa hlási ku kresťanstvu. Polícia ho zadržala.

Muž ozbrojený nožom zaútočil na deti vo veku od 22 mesiacov do troch rokov v parku neďaleko jazera v Annecy okolo 09:30 SELČ. Polícia na mieste zasiahla zhruba 15 minút po začiatku útoku a štyri minúty po zavolaní, tvrdí policajný zdroj. Dve zranené deti sú cudzinci - z Holandska a z Británie. Podľa svedkov, s ktorými hovorila televízia BFM TV, sa po útoku pokúsil útočník utiecť a ešte pred tým, ako ho zadržala polícia, napadol staršiu osobu. Všetko zachyila kamera.

"Dôvod (útoku) musíme ešte len určiť," uviedla prokurátorka. Nič zatiaľ podľa nej nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin. Neskôr prokuratúra oznámila, že podozrivý je vo väzbe pre pokus o vraždu.

Sabotáže ako metóda boja?
Erdogan jedným dômyselným návrhom odhalil hlavného vinníka zničenia Kachovskej vodnej elektrárne. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa obrátil na Moskvu a Ukrajinu s návrhom na vykonanie objektívneho vyšetrovania, s cieľom zistiť, čo presne... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik