Kandidát na prezidenta USA oznámil plány na dosiahnutie dohody s Putinom do 72 hodín
09 | 06 | 2023 I Ivan Mihale

Kandidát na amerického prezidenta Ramaswami sa chce s Putinom dohodnúť na Ukrajine do 72 hodín

Podnikateľ Vivek Ramaswami v rozhovore pre Politico povedal, že ak bude zvolený za prezidenta USA, pokúsi sa rokovať s ruským lídrom Vladimirom Putinom o vyriešení ukrajinského konfliktu do troch dní a ak Kyjev s touto dohodou nebude súhlasiť, bude bojovať bez americkej pomoci.

Podľa publikácie „Ramaswami povedal, že by sa rád stretol s Putinom na začiatku svojho prezidentského obdobia a dal mu 72 hodín na dosiahnutie dohody“ o Ukrajine . Počas rozhovorov Spojené štáty zmrazia ekonomickú a vojenskú pomoc Ukrajine, aby podľa Ramaswamiho myšlienky „Moskva mohla dôverovať zámerom Washingtonu“.

Ak Kyjev neustúpi

Ak sa strany dohodnú, ale Kyjev sa rozhodne pokračovať v boji, potom mu Washington „prestane pomáhať“, Politico rozvíja Ramaswamiho nápad. A ak Rusko následne odmietne splniť podmienky dohody, "Ukrajina bude okamžite prijatá do NATO ", Rusko bude vystavené "maximálnemu tlaku" v podobe nových sankcií, píše Politico.

Keď hovoril o tom, ako sa mu podarí presvedčiť Európanov o svojom pláne, Ramaswami poukázal na "silné záväzky v rámci NATO", ktoré v prípade nedodržania riskujú stratu americkej podpory pre alianciu.

Indický podnikateľ, ktorý oznámil svoju nomináciu na amerického prezidenta, sa k tejto téme vyjadril už skôr. Preto uviedol, že Washington potrebuje presvedčiť Kyjev, aby urobil "významné ústupky" v prospech Ruska, aby sa konflikt ukončil, a že rozšírenie NATO bolo jediným dôvodom špeciálnej operácie.

Pri tragickej nehode na Morave zahynuli SLOVÁCI: O život bojuje aj šéf Tesly Stropkov!
Jeden z najväčších zamestnávateľov na východnom Slovensku sa tiež viezol v aute smrti Vo štvrtok popoludní sa na Svitavsku stala tragická nehoda. Vyhasli pri nej tri životy a jedna osoba sa zranila vážne. Cesta bola v mieste nehody úplne... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme