Bývalého diakona obžalovali zo sexuálneho zneužívania
09 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Na bývalého diakona Dávida B., ktorý podľa medializovaných informácií sexuálne zneužil 13-ročného chlapca v Moldave nad Bodvou, bola podaná obžaloba. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry Košice Jarmila Janová.

"V uvedenej veci bola podaná obžaloba na Okresný súd Košice-okolie, v tom čase Mestský súd Košice. Hlavné pojednávanie doposiaľ vytýčené nebolo," povedala.

Polícia podľa denníka Korzár začala trestné stíhanie vo veci zločinu sexuálneho zneužívania a zločinu šírenia toxikománie ešte vlani v auguste.

Obžalovaný zatiaľ čerpá dovolenku

Ako pre TASR potvrdil hovorca Košickej arcidiecézy Jaroslav Fabian, Dávida B. odvolali z diakonskej praxe, má zakázaný verejný výkon diakonskej služby v akejkoľvek forme a v ktorejkoľvek farnosti. Nie je kňazom a ani ako diakon nemá dovolené verejné účinkovanie pri liturgii. "V súčasnosti čerpá dovolenku do ukončenia pracovného pomeru. Arcibiskupský úrad rozviaže pracovný pomer k 15. júnu 2023. Takisto je k tomuto dátumu povinný uvoľniť bývanie v prešovskej farskej budove," uviedol.

Bude sa môcť vrátiť?

V prípade, že bude oslobodený spod obžaloby a prípad bude úplne vyriešený, môže podľa jeho slov napísať žiadosť o opätovné zaradenie do pastoračnej služby v Košickej arcidiecéze. "Žiadosť bude posúdená aj podľa výsledkov orgánov činných v trestnom konaní," dodal Fabian.

Môže si vyberať, nakoniec však možno kandidovať nebude
Nezaradená poslankyňa Romana Tabák je počas svojho mandátu neustálym terčom posmeškov bulváru, ale vďaka svojim hlasovaniam aj tých, ktorí s ňou nesúhlasia. S blížiacimi sa predčasnými voľbami je však na pretrase aj jej politická budúcnosť. Už... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik