Prokurátor navrhuje Dušanovi Dědečkovi minimálne 15 rokov väzenia
08 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo navrhuje uložiť vodičovi Dušanovi Dědečkovi z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy minimálne 15-ročný trest väzenia. Obžalovaný na štvrtkovom hlavnom pojednávaní priznal vinu, senát Mestského súdu Bratislava I preto rozhoduje len o výške trestu. Súd by mal vyhlásiť rozsudok vo štvrtok po 13.00 h.

Prokurátor podal na Dušana Dědečka v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Vo svojej záverečnej reči poukázal na to, že obžalovaný doma požíval pred nehodou alkoholické nápoje. Dušan Dědeček podľa neho nekonal z nedbanlivosti, ale v nepriamom úmysle.

Prokurátor navrhuje pre Dušana Dědečka aj sedemročný trest zákazu činnosti a trojročný ochranný dohľad. Súd by mal tiež podľa Chyla vyhovieť náhrade škody podľa uplatnených nárokov poškodených.

"Tento skutok vyvolal oprávnene obrovské emócie," podotkol obhajca obžalovaného Jiří Kučera. Poukázal na to, že Dušan Dědeček si uvedomuje následky, ktoré spôsobil svojim konaním. Navrhol súdu, aby vzal do úvahy všetky poľahčujúce okolnosti. Obžalovaný sa vo svojej záverečnej reči ospravedlnil poškodeným. "Budem vás po zvyšok svojho života prosiť o odpustenie," povedal Dušan Dědeček.

Dopravná nehoda na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova si 2. októbra 2022 vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených osôb. Obžalovaný mal podľa obžaloby šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti. Jeho automobil dosiahol rýchlosť 143 kilometrov za hodinu. K stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 kilometrov za hodinu. Na zastávke sa malo nachádzať približne 40 ľudí.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik