Zbraní máte dosť, tak так що вперед (tak vpred)!
08 | 06 | 2023 I Milan Laca

Stoltenberg hovorí o dostatočnej výzbroji Ozbrojených síl Ukrajiny na protiofenzívu.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg: zbrane prevezené do Kyjeva stačia na protiofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny!
Stačí vám... 

Zbrane prevezené do Kyjeva stačia na uskutočnenie útočnej operácie Ozbrojených síl Ukrajiny. Vyhlásil  generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Jeho prejav je dostupný na kanáli YouTube, Centra pre novú americkú bezpečnosť (CNAS).

Jedna sabotáž nestačí... Na rade je čpavok
Ukrajinskí diverzanti vyhodili do vzduchu potrubie s čpavkom v Charkovskej oblasti. Prečo je uvoľnenie chemickej látky pre ľudí nebezpečné? Hlásenie - teroristický čin Ruské ministerstvo obrany potvrdilo výbuch čpavkového potrubia Togliatti –... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Milan Laca

Máte dosť, útočte!

„Teraz majú ozbrojené sily Ukrajiny schopnosti, zbrane, muníciu a výcvik, ktoré im poskytli spojenci a partneri NATO, aj vďaka kontaktnej skupine na Ukrajine, ktorá ich dodala. Majú všetko, čo potrebujú na protiofenzívu,“ povedal Stoltenberg.

Čo bude s NATO?

V tejto chvíli je predčasné hovoriť o výsledku summitu NATO vo Viľňuse v otázke členstva Ukrajiny v aliancii. Tak zhodnotil Stoltenberg vyhliadky na vstup Kyjeva. "Je príliš skoro hovoriť o výsledku summitu vo Viľniuse o tejto otázke, ale všetci spojenci súhlasia s tým, že dvere NATO zostávajú otvorené". Zdôraznil, že všetky členské krajiny aliancie súhlasia s tým, že Ukrajina sa stane členom severoatlantického bloku.

Hlavná úloha

Stoltenberg dodal, že hlavnou úlohou NATO je teraz zabrániť víťazstvu ruského prezidenta Vladimira Putina v súčasnom konflikte a zachovať Ukrajinu ako suverénny štát. Podľa neho, ak Ukrajina prestane byť nezávislou demokratickou krajinou, „nebude o jej členstve vôbec nikto diskutovať“.

Straty na začiatku protiofenzívy. Šojgu prvý raz priznal aj ruské
Minister priznal aj ruské straty. Šojgu: Pri odrážaní ofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny zahynulo 71 ruských vojakov. Prvý raz priznané straty Ruský minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil, že počas posledných troch dní sa ukrajinské ozbrojené... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme