MZVEZ SR a MO SR odpovedali Robertovi Ficovi
06 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR aj Ministerstvo obrany (MO) SR odmietajú špekulácie o tom, že NATO chce cez svoju kampaň zasahovať do volebného procesu a ovplyvňovať septembrové parlamentné voľby. Rezorty deklarujú, že ide o štandardnú kampaň, podobné aktivity sa konajú vo viacerých krajinách. Nevnímajú ju ako problematickú či idúcu proti záujmom Slovenska, ale označili túto aktivitu za prínos.

"Členstvo v NATO patrí medzi dlhodobé priority našej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Je to garancia bezpečnosti a teda aj štátnosti Slovenskej republiky. Kampaň preto nevnímame ako problematickú, či idúcu proti záujmom Slovenska," reagoval komunikačný odbor MZVEZ.

NATO organizuje na Slovensku komunikačnú kampaň s názvom Why Ukraine Matters/Prečo na Ukrajine záleží, ktorou chce podľa MO a MZVEZ posilniť povedomie verejnosti o prínose členstva NATO pre bezpečnosť SR, uistiť verejnosť o schopnosti NATO posilňovať bezpečnosť SR a zvýšiť informovanosť o význame udržania podpory Ukrajiny pre bezpečnosť SR. "Ide o štandardnú kampaň, ktorá je súčasťou dlhodobej kampaňovej politiky Severoatlantickej aliancie," zdôraznil rezort slovenskej diplomacie s tým, že v minulosti sa v členských štátoch vrátane Slovenska konala kampaň WeAreNATO/MySmeNATO.

"Odmietame akékoľvek konšpirácie o tom, že NATO chce ovplyvňovať voľby na Slovensku. Ide o exkluzívne spoločenstvo štátov, ktoré si ctí slobodu, demokraciu a medzinárodné právo. Za svoju viac ako 70-ročnú existenciu Aliancia nikdy do nijakých volieb nevstupovala a určite to nebude meniť," uviedli z komunikačného odboru ministerstva obrany. Zdôraznili tiež, že budúcnosť Slovenska je našou spoločnou zodpovednosťou. "Na ňu vyzývame celé politické spektrum, najmä tých, ktorí sa všemožne snažia premeniť akúkoľvek informáciu na nástroj šírenia strachu," doplnil rezort obrany s tým, že takéto kroky sú hazardom s hodnotovými piliermi štátnosti SR.

Na pripravovanú kampaň NATO upozornil cez víkend šéf Smeru-SD Robert Fico

Tvrdí, že okrem iného je jej cieľom zvýšiť počet Slovákov, ktorí podporujú vojenskú pomoc Ukrajine. Považuje to za zásah do volebnej kampane na poškodenie opozície, keďže sa má realizovať cez leto a má byť určená pre ľudí vo vekovej a vzdelanostnej kategórii, ktorá kopíruje voličov Smeru-SD. Fico žiada, aby NATO kampaň odložilo na obdobie po septembrových parlamentných voľbách. Zároveň zdôraznil, že Smer-SD rešpektuje členstvo SR v NATO a plnenie našich záväzkov. V utorok Fico adresoval otvorený list generálnemu tajomníkovi NATO Jensovi Stoltenbergovi, v ktorom ho žiada o zrušenie verejnej súťaže, ktorú NATO vyhlásilo na kampaň.

Smer-SSD: NATO zasahuje do predvolebnej kampane! MÁME DÔKAZ!

NATO vypísalo verejnú súťaž na mediálnu kampaň, ktorá má voličom opozície vymývať mozgy v predvolebnom zápase. Upozornil na to na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha. Toto je taký nebezpečnémý zásah do suverenity Slovenskej republiky, že v NATO už musia byť riadne zúfalí, hovorí opozičný poslanec. 

Čaputová by mala okamžite odstúpiť

"Už len čakám kedy Čaputová podpíše pozývací list, americké tanky sú už pripravené! Ale ich zúfalstvo je pochopiteľné - majú v rukách médiá, mimovládky, štátne úrady a ešte aj políciu a aj tak na Slovensku tej ich americkej propagande nikto neverí. Podľa ich vlastných prieskumov dve tretiny Slovákov vidí, ako USA zarába na vojne na Ukrajine a 86% Slovákov odmieta zbrojenie Ukrajincov," konštatuje politik. 

Podľa Blahu ich proamerické kádre úplne vybuchli, celá tá ich liberálna nomenklatúra je národom nenávidená. Jej predstavitelia sa v telke hádajú, kto sa viacej ožieral za štátne, či SaS v Dubaji alebo OĽaNO v Liptovskom Jáne. Kto by takýchto tragédov volil?

"Čaputová medzitým vymetá zahraničie a šíri konšpiračné teórie, vraj ľudia na Slovensku sú pod vplyvom ruskej propagandy, na čo nemá žiaden dôkaz. Madam je už doslova na smiech - za toto by mala okamžite odstúpiť. Hlava štátu kydá na Slovákov, zbláznila sa?," chytá sa za hlavu smerák.

VIAC v článku:

Smer-SSD: NATO zasahuje do predvolebnej kampane! MÁME DÔKAZ!
NATO vypísalo verejnú súťaž na mediálnu kampaň, ktorá má voličom opozície vymývať mozgy v predvolebnom zápase. Upozornil na to na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha. Toto je taký nebezpečnémý zásah do suverenity Slovenskej republiky,... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik