Falošná mobilizácia v Rusku
06 | 06 | 2023 I Milan Laca

Putinova „výzva“ na mobilizáciu a stanné právo bola falošná.

Ukrajina zaútočila?

V ruských regiónoch sa v rozhlasových staniciach a televízii objavila falošná výzva v mene prezidenta Vladimira Putina o vyhlásení stanného práva v troch regiónoch, ako aj o vyhlásení mobilizácie. Prezident údajne ohlásil inváziu ozbrojených síl Ukrajiny do Belgorodskej, Brjanskej a Kurskej oblasti, vyhlásil v týchto regiónoch stanné právo a  všeobecnú mobilizáciu. Tieto tvrdenia sa však ukázali ako nepravdivé, správy boli sfalšované.

Ruské ministerstvo obrany: Odrazili sme „veľkú ofenzívu“ v Doneckej oblasti
Pri útoku v Donecku zahynulo 250 ukrajinských vojakov, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko tvrdí, že odrazilo „veľkú ofenzívu“ v Doneckej oblasti a zabilo stovky ukrajinských vojakov, ale tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť, informuje... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Čo sa stalo

5. júna popoludní informovali niektoré kanály Telegam a médiá, že obyvatelia viacerých regiónov počuli v rádiu falošnú výzvu prezidenta Vladimira Putina o vyhlásení stanného práva a úplnej mobilizácie. Správy tohto druhu hlásili najmä obyvatelia Voroneže a Rostova. Okrem toho, podobnú falošnú výzvu, ale vo video formáte, vysielali  v televízii v Ťumenskom, Setroretskom regióne, v Belgorodskej oblasti zverejnili nahrávku tejto video správy.

Čo vraj vyhlásil

„Rusi, spoluobčania, bratia a sestry, dnes o štvrtej ráno ukrajinské jednotky, vyzbrojené blokom NATO, so súhlasom a podporou Washingtonu, vtrhli na územia oblastí Kursk, Belgorod a Brjansk. Naša pohraničná stráž a ozbrojené sily dôstojne odrazili sily agresora. Mojím výnosom bolo na území týchto krajov zavedené stanné právo. Dnes podpíšem dekrét o všeobecnej mobilizácii, pretože na porazenie nebezpečného a zákerného nepriateľa musíme zjednotiť všetky sily Ruskej federácie. Nepriateľ bude porazený, víťazstvo bude naše,“ povedal hlas napodobňujúci Putina.

Kremeľ to odmieta

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov ubezpečil, že Vladimir Putin 5. júna oficiálne nevystúpil. „Skutočne, v niektorých regiónoch došlo k hackingu. Viem, že došlo k hacknutiu v rádiu "Mir" a v niektorých sieťach. Teraz je toto všetko už odstránené, prevzaté pod kontrolu. Služby to teraz riešia,“ povedal tlačový tajomník prezidenta.

Američania: Dlhá vojna na Ukrajine by mala byť VOJNOU EURÓPY!
Je tu jedna vec, na ktorej sa zdanlivo každý pozorovateľ vojny na Ukrajine zhodne: táto vojna sa tak skoro neskončí. Skonštatovali to pre National Interest vedúci pracovník v Defence Priorities a vedúci výskumný pracovník Centra pre štúdium... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik