Andrej Danko: SNS trvá na reforme EÚ! Nie na odchode z nej (VIDEO)
05 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Andrej Danko a SNS idú doslova „na plný plyn“. Popri tom, ako sa spájajú, Danko sa stihne k aktuálnym témam vyjadriť aj v médiách, ktoré stranu donedávna ignorovali.

Tému peňazí na ovplyvnenie volieb, teda na volebnú kampaň zo zahraničia Danko nemieni podceňovať, no Smer-SSD by z toho rozhodne neobviňoval. Naopak, tvrdí, že nebezpeční sú ľudia platení zahraničím, ktorí sú v najvyššom vedení štátu, aj keď nie sú platení z východu. Peniazmi z USA podľa neho ovplyvňuje verejnú mienku napríklad PS, o čom je na americkom veľvyslanectve ako dôkaz zoznam takýchto príjemcov. Dankovi sa nepáči, že slovenská spoločnosť je večne rozhádaná na nezmysloch, pričom dôležité témy jej unikajú. SNS je v ostatných mesiacoch známa spájaním pronárodných síl, no spájajú sa aj strany zo dna politických preferencií, najnovšie Demokrati a Jablko.

Neverí Naďovi

Danko pripomína, že hoci sa poukazuje len na ruských agentov, na Slovensku pôsobí veľa ľudí financovaných ministerstvom zahraničia USA, ktorí tu majú oveľa väčší vplyv, ako Rusi.

„Nechcem túto tému podceňovať, žiadna politická strana by nemala mať prepojenie na zahraničné kruhy a byť tak financovaná. Pochybujem absolútne o relevantnosti správy o takomto financovaní Smeru-SSD,“hovorí Andrej Danko na margo toho, či po informácii exministra Naďa ešte dôveruje Smeru. Prítomnosť manipulátorov verejnej mienky nepopiera, no „takých ľudí nájdete aj na východe, aj na západe, Smer však s touto vecou nemá nič spoločné.“

AKO DOPADNÚ VOĽBY? Matovič v tom má jasno: Slovensko sa RÚTI DO PEKLA!
AKO DOPADNÚ VOĽBY? Dovolenková predpoveď spod egyptskej palmy z "Hurgády" lídra OĽaNO Igora Matoviča. Poslanec a expremiér Igor Matovič si našiel čas aj na dovolenke v Egypte a prihovoril sa na sociálnej sieti. "… ak sa tento týždeň malé strany... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Nevyhnutnosť reforiem v EÚ

Andrej Danko však upozorňuje aj na nutnosť euroatlantických štruktúr. Pri EÚ ako „nezmysel“ vníma zákaz spaľovacích motorov a NATO by sa malo sústrediť viac na užšiu spoluprácu európskych armád. Z toho, že by SNS mienila iniciovať vystúpenie z týchto štruktúr však stranu podľa Danka nemôže obviňovať nikto.

„To, že sú tu individuálne osoby, to vždy bude v spoločnosti. Ale nebezpečné je, že tu máme prezidentku, ktorá bola priamo financovaná týmito kruhmi – je u nej priame napojenie na ľudí, ktorí priamo poberajú peniaze z USA a ovplyvňujú verejnú mienku,“vysvetlil predseda SNS. Preto má SNS problém s progresívcami, ktorí berú peniaze z rovnakých zdrojov. Podľa Danka existuje na veľvyslanectve USA menný zoznam tých, ktorí sú odtiaľ platení a figuruje v ňom aj otec Michala Šimečku.

V čom je problém Slovenska

„My sa tu hádame o tom, či je niekto financovaný zo Západu, alebo východom, nie o tom, prečo nestaviame diaľnice. Opozícia a bývalá koalícia sú v prirodzenom politickom boji. To, že máme iný názor neznamená, že máme byť nepriatelia,“kritizuje Danko s tým, že spoločnosť je stále na niečom rozdelená. Pripomenul, že sa nemieni s Ruskom vadiť kvôli Ukrajine.

Po vzore SNS sa spájajú ďalší

Kdesi zo dna politických preferencií hlásia spájanie aj Demokrati Eduarda Hegera a Jablko Lucie Ď. Nicholsonovej.

"So stranou Jablko sme sa dohodli na predvolebnej spolupráci. Teším sa Lucia Ď. Nicholsonová," píše expremiér a líder Demokratov Eduard Heger na sociálnej sieti. Presadzovať chcú spoločné priority. Osobnosti zo strany Jablko dostanú posledných päť miest na kandidátnej listine Demokratov.

"S takýmto kompromisom sme spokojní," deklarovala Ďuriš Nicholsonová s tým, že pôvodne požadovali posledných 20 miest na kandidátke. Druhou požiadavkou bolo, aby sa financie vložené na transparentný účet Demokratov zo strany Jablka využili na propagáciu jej kandidátov. Podčiarkla, že dohoda je o demokracii a nie o stranách, ktoré ju vytvorili. Zdôraznila potrebu spolupráce menších strán a nevidí prekážky v tom, aby v spájaní pokračovali.

AKTUALIZOVANÉ Demokrati vítajú novú posilu!
Hegerova nová strana Demokrati, ktorá má veľký problém v prieskumoch zdolať štyri percentá, našla posilu. "So stranou Jablko sme sa dohodli na predvolebnej spolupráci. Teším sa Lucia Ď. Nicholsonová," píše expremiér a líder Demokratov Eduard Heger... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik