"Hlúpe? Isto. Arogantné? Obyčajne" - Jožo Lenč o Obyčajných
04 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"SOBOTNÉ DIALOGY: AROGANTNÍ TELOCVIKÁRI" - výstižne tak nazval svoj status politológ Jožo Lenč exhibície, ktoré predvádzali aktéri - hostia relácie.

"Koncom týždňa sa prezidentka Čaputová rozhodla nepodpísať novelu školského zákona, ktorým sa zavádzala tretia povinná hodina telesnej výchovy. Tenisovo-telocvikársky klub v NR SR ju presadil na základe argumentu, že sa deti málo hýbu a sú obézne. Bez verejnej odbornej diskusie. Bez ohľadu na to, že pohyb na rozdiel od občianskej výchovy je aktivita, ktorej sa môžu (a mali by sa) deti venovať aj po škole." Uvádza nás do témy autor statusu.

Typická reakcia Obyčajných? Útok!

"Reakcia na rozhodnutie prezidentky bola typická pre Obyčajných ľudí a ich priateľov. Duo Sipoš-Kučera zaútočilo na prezidentku, že sa dopustila útoku na "práva" detí na cvičenie a na "úspešnú propagáciu" Slovenska, keďže podľa slov Karola Kučeru celý svet vzhliada k Slovensku.

Máme síce najhoršie výsledky hodnotenia PISA testovania gramotností v rámci OECD, no dokázali sme "presadiť" tretiu hodinu telesnej. Poslankyňa Tabák sa zasnívala, že by raz mohla byť telesná výchova 5 krát do týždňa, lebo pohyb blahodárne pôsobí na myseľ." Píše Jožo Lenč.

(Tu však sa priam redakcii HD žiada priidať, že niektorým Obyčajným by na zdravšiu myseľ nepomohlo ani 25 hodín denne tvrdých cvikov.)

Vrchol arogancie telocvikárov prišiel až v sobotu

"Najskôr sa v Sobotných dialógoch predviedol poslanec Šipoš, ktorý uviedol, že "my sme do rozpočtu priniesli 500 mil. eur, my máme právo rozhodnúť, čo s nimi". V realite to znamená to, že Obyčajní vymysleli novú daň, v parlamente sa našla väčšina, ktorá ju odhlasovala (bez iných strán by nič "nepriniesli") a z výnosu dane sa má zaplatiť predvolebná kampaň OĽaNO. Drzé? Jednoznačne. Arogantné? Bezpochyby." Píše politológ.

Každopádne typické pre Obyčajných

Nabudúce môže prísť ktokoľvek s akoukoľvek daňou a občania mu zaplatia kampaň. Veď "oni" na to majú právo.Čerešničkou na torte arogancie bolo vyjadrenie majiteľa Obyčajných, po stretnutí s premiérom Ódorom. Ten sa nechal počuť, že oni vyslovia vláde dôveru potom, ako táto z našich daní zaplatí kampaň OĽaNO. Inými slovami. Na vláde schváli, do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní posunie a v NR SR presadí "ich" 500 euro za účasť na voľbách, ktoré nik okrem nich nechce. Hlúpe? Isto. Arogantné? Obyčajne." Končí výstižne svoju úvahu politológ Jožo Lenč.

Prezidentka a progresívci sa tu snažia o ovplyvnenie volieb
"PO NAŠEJ TLAČOVEJ KONFERENCII BY PREZIDENTKA MALA ZVÁŽIŤ SVOJE ZOTRVANIE VO FUNKCII. OBJEDNAŤ SI V ZAHRANIČÍ KAMPAŇ PROTI SLOVENKÁM A SLOVÁKOM MÔŽU LEN SLUHOVIA CUDZÍCH ZÁUJMOV." Zdôraznil ešte v predstihu pred oficiálnym vyjadrením na sociálnej... Čítať ďalej
04 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik