Ako utiecť pred vojnou (z Ukrajiny)
05 | 06 | 2023 I Milan Laca

Niektorí muži falšujú úmrtné listy svojich manželiek, aby mohli odísť do zahraničia.

Hovorca ukrajinskej pohraničnej stráže Andrij Demčenko vyhlásil, že niektorí muži sa pokúšajú prekročiť hranice s falošnými certifikátmi o smrti svojich manželiek, píše Ukrajinská pravda..

Chytajú ich 

Demčenko povedal, že pohraničná stráž zadrží každý deň  až 20 mužov, ktorí sa pokúšajú nelegálne prekročiť hranice. "Spravidla sa snažia používať falošné dokumenty. Hlavne ide o dokumenty z Vojenského komisariátu, že nie sú spôsobilí na vojenskú službu", povedal Demčenko. "Často sme svedkami toho, ako muži falšujú doklady o svojich deťoch, predstierajú, že majú tri deti, alebo predkladajú úmrtný list manželky, keďže prechod hranice majú povolený aj osamelí rodičia.

Ofenzíva uviazla medzi vlastnými mínami
Prečo ešte nezačala protiofenzíva? Ukrajinskí ženisti vyrážajú v noci do polí likvidovať vlastné míny. Konštatuje spravodajský web novinky.cz. Prvou prekážkou, ktorú musia vojaci Ukrajiny prekonať, nie je ruská obrana, ale jej vlastná. Ukrajina... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Kontroly

Príslušníci ukrajinskej pohraničnej stráže posilňujú kontrolu hraničných priechodov pomocou systému „Cesta“. Ako informuje  Štátna pohraničná služba, sprísňujú opatrenia na kontrolu zákonných dôvodov na prekročenie štátnej hranice osobami, zaradenými do systému „Cesta“ Toto rozhodnutie prijali v dôsledku prípadov zneužitia systému, aby sa nemuseli vrátiť na územie Ukrajiny“, informuje pohrančná stráž.

Prečo utekajú

Ako napísali americké noviny Politico, ukrajinské úrady sa rozhodli aj sprísniť legislatívu odvovov, keďže správanie brancov v bojovej zóne, ktorí nemali vojenské skúsenosti, sa zásadne líšilo od zvykov bežných vojakov. „Sú takí, ktorí sa búrili proti rozkazom veliteľov, opili sa alebo robili výtržnosti.  

Ukrajina bude mať SUPERARMÁDU
USA pomôžu Ukrajine vybudovať „superarmádu“. Washington bude naďalej podporovať Ukrajinu a pomáhať jej budovať „armádu budúcnosti“. Vyhlásil to americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken počas návštevy Fínska, informuje " Európska pravda... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.