MURÍN: Prečo Čaputová mlčí pri útoku na kníhkupectvo?
03 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Spisovateľ Gustáv Murín vo svojom článku na blogu pripomína a komentuje tohtoročný útok na malé bratislavské kníhkupectvo.

Fašistickými metódami proti fašizmu

Murín poukazuje na to, ako mnohí príslušníci SS po druhej svetovej vojne utiekli z Európy za pomoci ilegálnej siete Odessa, pričom tu významnou prestupnou stanicou mal byť aj Vatikán. Viacerí sa podľa Murína usadili v USA a v Kanade, odkiaľ ich 90. rokoch nasadili späť do pobaltských krajín a na Ukrajinu. Murín ďalej spomína ich povestné pochody s fakľami, ako aj neonacistický batalión Azov. Podľa Murína tento „hnedý mor“ zasiahol najmä Ukrajinu a pobaltské štáty, pričom však títo ľudia podľa spisovateľa „vytŕčajú rožky“ aj v Bulharsku či Chorvátsku.

Ďalej Murín prechádza k dianiu na Slovensku, kde okrem „fakticky spacifikovaných kotlebovcov“ máme aj extrémistickú skupinu Antifa. Tá sa podľa Murína presne v duchu najnovšieho trendu šíreného globalizačnou klikou orwellovského double-speaku tvári, že bojuje proti fašizmu, ale „fašistickými metódami teroru“.

Murín vo svojom článku poukazuje na podľa neho najvyššími autoritami posvätený „double-standard“ „ilegálnej násilníckej bandy“ Antifa, ktorá popri tom, že sa tvári, že bojuje proti akýmsi „fašistom“, útočí podľa Murína na nič netušiace mierové ciele. Takým sa začiatkom tohto roka stalo malé kníhkupectvo Svojeť v centre Bratislavy. Murín pripomína, že kníhkupectvo vedie obetavá pani, ktorá bez nádeje na nejaké veľké zárobky ponúka hlavne filozofickú, historickú a osvetovú literatúru. Prečo si vybrali práve tento terč, je záhada, ale asi sa tieto hlavohrude (sú známe dokonca aj ich fotografie brutálnych „búchačov“) potrebovali na niečom odbaviť. Zanechali za sebou skutočnú spúšť,“ píše Murín.

Slabá agentka, silný antiamerikanizmus
Medzi názory a komentáre, ktoré uverejňuje redakcia HD, sa z času na čas „pripletie (v dobrom zmysle) aj esej. A to je prípad nasledujúceho textu autorky, ľavicovej političky, spisovateľky a novinárky, Gabriely Rothmayerovej. Esej je kritické... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Vrchol cynizmu

Spisovateľ ďalej poukazuje na vyjadrenie policajnej vyšetrovateľky, ktorá podľa neho o spúšti, ktorú po sebe zanechali extrémisti, napísala, že vraj ide o následok kamienka, ktorý odfrkol spod kolies okoloidúceho bicykla. Podľa Murína toto nie je vyšetrovanie, ale „cynický výsmech za naše dane“. Spisovateľ zároveň na ilustráciu celej spúšte prikladá aj fotografie dokumentujúce vyčíňanie v priestoroch kníhkupectva.

Podľa Murína však nie je čomu sa čudovať, keďže máme na Slovensku políciu premenenú na obraz takých „kreatúr“ ako Matovič, Mikulec či Hamran.

Vrchol cynizmu je v tom, že útočníci po sebe zanechali aj svoj keér-komunitný podpis. Chceli snáď naznačiť, že LGBTI komunita získala takýchto „ochrancov“? K dovŕšeniu celého ideologického zmätku týchto teror šíriacich extrémistov je fakt, že sa už dokonca odprezentovali aj na verejnosti. Spatlali vraj nejakú kapelu, ktorá je koncentrovaný hnus presne po vzore tých náckovských, ale oni sa tvária, že tým oblažia obyvateľstvo rómskych osád?! Vraj by radi takto pôsobili ako politická agitka pre „Progresívne Slovensko“,“ píše ďalej Murín.

Jarjabek: Novinári stratili dôveru, nie sú to posvätné kravy
Na Slovensku dochádza ku globalizácii kultúry, úlohou Matice slovenskej je zabrániť tomuto trendu, hovorí v exkluzívnom rozhovore Dušan Jarjabek, poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD. Hlavný denník: Náš rozhovor sa bude točiť hlavne okolo... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Takto začal nacizmus

Murín sa ďalej pýta, čo na tento útok na malé kníhkupectvo po vzore nacistov páliacich knihy povedala prezidentka Zuzana Čaputová a prečo „vždy tak citlivá na útlak“ odrazu mlčí. Murín sa taktiež pýta, čo na útok na kníhkupectvo hovorí prokurátor Tomáš Honz a prečo kryje túto „vyšetrovaciu frašku“.

Naopak Slovenský zväz protifašistických bojovníkov upozorňuje na prejavy fašizmu u nás, aj v okolitých krajinách avšak – asi vás to neprekvapí – za bašovania admirála všetkých spojených pltí na Váhu, nášho NATO-Jarka, finančná podpora štátu tejto dnes tak potrebnej dobrovoľníckej organizácia klesla na minimum,“ poukazuje taktiež Murín.

Záver je podľa Murína „tristný“ - vyšetrovateľka tento brutálny útok na kníhkupectvo zamietla pod koberec ako „priestupok“, navyše vraj bez známeho vinníka – hoci spisovateľ poukázal na verejne dostupné stopy na sociálnych sieťach, ktoré viedli k páchateľom. „Takto začal nacizmus v Nemecku pred takmer sto rokmi. História sa opakuje,“ uzatvára Murín.

Čaputová môže spôsobiť medzinárodnú hanbu!
Prezidentka vetovaním zavedenia tretej hodiny telesnej výchovy na školách zapríčinila chaos a môže spôsobiť medzinárodnú hanbu. Na piatkovej tlačovej konferencii to uviedol poslanec Národnej rady SR a splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik