ŠOKUJÚCI PRIESKUM: Progresívne Slovensko prvé!
02 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Najnovší prieskum agentúry Vox Politico šokuje! Na prvé miesto sa prebojovalo Progresívne Slovensko pred Smerom-SSD a Hlasom-SD. Progresívcom by odovzdalo hlas 16,5 % respondentov, zatiaľ čo v tomto prieskume až druhému Smeru-SSD takmer rovnaký podiel 16,4 % ľudí.  Tretí Hlas-SD má aktuálnu popularitu na úrovni 13,3 %.

Za vedúcim triom nasleduje hnutie Republika, ktoré má podľa Vox Politicu aktuálne voličskú základňu o veľkosti 8,5 %. Piata a šiesta priečka patrí pomaly opäť rastúcim bývalým vládnym stranám OĽaNO (8,2 %) a SaS (6,5 %).

V Národnej rade by dostali priestor ešte dve strany. Konkrétne KDH s podporou 6,1 % a iba tesne aj hnutie Sme rodina (5,4 %).

Poslanecké mandáty by sa už neušli kandidátom zo strán SNS (4,3 %), maďarská Aliancia (3,6 %) a ani Za ľudí a ĽSNS (zhodne 2,6 %).

Pomerne slabé nádeje majú aktuálne koalícia Most-Híd a Modrí (2,3 %), Demokrati (2 %), koalícia Maďarské fórum a ODS (1 %). Ďalšie politické strany zaznamenali výsledok nižší ako 1 %.

Pri uvedenom volebnom výsledku by liberáli z PS obsadili v parlamente 31 poslaneckých mandátov, Smer-SSD 30, Hlas-SD 25, Republika 16, OĽaNO 15, SaS 12, KDH 11 a hnutie Sme rodina 10 mandátov.

Chmelár: Šialenstvo, ktoré žijeme, už predčilo aj kampaň proti pásavke zemiakovej z päťdesiatych rokov
Ak neodmietneme súčasnú atmosféru udavačstva a paranoje, udusí posledné zvyšky našej slobody! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik