Prekvapenie: Ňarjaš už nie je v predstavenstve TIPOSu
03 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Menovanie Erika Ňarjaša do predstavenstva TIPOSu vyvolávalo kritiku nie len vtedajšej opozície, „obočie dvíhali“ aj koaliční poslanci. Ňarjaš v štátnej spoločnosti náhle skončil.

Bývalý tanečník Erik Ňarjaš bol do funkcie člena predstavenstva nominovaný bez výberového konania Igorom Matovičom – bolo to jedno z jeho posledných rozhodnutí vo funkcii. Hoci o jeho odchode nič nesvedčilo, aktuálne už v predstavenstve štátnej lotériovej spoločnosti Ňarjaš nefiguruje. Odvolal ho Čaputovej minister financií. Tanečník sa vyjadril, že od začiatku bolo jasné, že v tejto funkcii dlhšie, ako pol roka nebude.

Ako blesk z jasného neba

Ešte začiatkom roka platilo, že Ňarjaš "spĺňa všetky predpoklady na vykonávanie funkcie člena predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti Tipos", informujú Topky.sk, aktuálne to však už nie je pravda. Ňarjaš odišiel pre údajnú časovú obmedzenosť, ktorá však prišla veľmi náhle.

Odvolaný

"Minister financií SR Michal Horváth odvolal pána Erika Ňarjaša z pozície člena predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS. Ministerstvo financií SR predpokladá ukončenie výberového konania na členov predstavenstva v priebehu najbližších týždňov,"oznámilo ministerstvo financií.

Stihol to tesne pred odchodom

Bývalý minister financií Igor Matovič (OĽaNO) krátko pred ukončením funkcie zo svojho straníckeho kolegu Erika Ňarjaša urobil člena predstavenstva lotériovej spoločnosti Tipos s platnosťou od 23. decembra 2022.

Erik Ňarjaš, známy predovšetkým ako tanečník z televíznej show Let's Dance, svoj vstup do predstavenstva Tiposu zdôvodňuje tým, že stanovy spoločnosti predpisujú, aby mala táto štátna firma štyroch členov predstavenstva. Jeden jej však stále chýbal. Rovnaké stanovisko ponúklo aj ministerstvo. Za svoje členstvo v predstavenstve ešte v polovici januára nedostával plat.

Tanečník vo vedení TIPOSU! Matovič ho vymenoval v hodine 12-tej. Krúpa: Kde je SEBAREFLEXIA?
Bývalý minister financií Igor Matovič krátko pred ukončením funkcie zo svojho straníckeho kolegu Erika Ňarjaša urobil člena predstavenstva lotériovej spoločnosti Tipos s platnosťou od 23. decembra 2022. Informuje o tom portál Aktuality.sk Erik... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Heger nekonal. Len kritizoval

Mnohí kritici Matovičovi dávali za vinu, že Ňarjaš bol nominovaný bez výberového konania. Nič s tým neurobila ani odvolaná Hegerova vláda, zakročiť mohol sám odvolaný premiér Heger, ktorý tak napriek tomu, že sám Matoviča kritizoval, neurobil.

Odborníci vo vláde

Ešte nedávno Ňarjaš nespomínal, že sa blíži koniec jeho mandátu, aktuálne však hovorí, že od začiatku nemal v TIPOSe pôsobiť dlhšie, ako pol roka. Tak to podľa Ňarjaša bolo dohodnuté od začiatku – uplynula mu časová lehota. Faktom ale ja, že Ňarjaš končí práve v období, kedy začína Čaputovej vláda, v ktorej na ministerstve, pod ktoré TIPOS patrí, šéfuje Michal Horváth.

S Matovičom dochádza trpezlivosť už aj Ivete Radičovej (VIDEO)
Nedávno o zlomyseľnosti Igora Matoviča (OĽaNO) a Milana Krajniaka (Sme rodina) hovoril exminister financií Ivan Mikloš. Pridáva sa k nemu Iveta Radičová, ktorá navyše poukázala na ich spoluzodpovednosť za stav, ktorý tu za sebou... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik