Všetko pre ľudí - detskú pohotovosť v okrese Námestovo chcú zrušiť
30 | 05 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

V okrese Námestovo hrozí podľa podpredsedu KDH a poslanca Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igora Janckulíka zrušenie detskej ambulantnej pohotovosti. Informoval o tom na sociálnej sieti s tým, že o veci rozhoduje rezort zdravotníctva. Píše o tom agentúra TA SR.

Janckulík upozornil, že ide o detskú pohotovosť v najväčšom okrese na Orave, kde sa rodí najviac detí.

Vraj ide o "konsolidáciu"

Ministerstvo pre TASR reagovalo, že pripravujú konsolidáciu siete ambulantných pohotovostných služieb (APS), no o finálnej verzii by chceli informovať až po ukončení rokovaní.

Riešenie problému? Zrušiť problém!

 Hovorkyňa ŽSK Eva Lacová v reakcii uviedla, že APS pre deti a dorast je dlhodobý problém ovplyvnený významným nedostatkom pediatrov na celom Slovensku, a teda aj v ŽSK. "Spôsobuje to stav, že v APS slúži málo lekárov. Napríklad niekde sa strieda iba sedem lekárov celý mesiac v službách, čo je popri dennom ordinovaní v ambulancii dlhodobo neudržateľné," povedala pre TASR.

Hovorkyňa dodala, že otázku APS s rezortom zdravotníctva intenzívne riešia, keďže dochádza k výpovediam lekárov zo služieb. Vzhľadom na dlhodobo pretrvávajúci nedostatok pediatrov na Slovensku však podľa Lacovej nepredpokladajú, že ministerstvo zdravotníctva dokáže v krátkom čase situáciu optimálne vyriešiť.

Nielen Košice sa lúčia s arcibiskupom
V košickom Dóme sv. Alžbety sa dnes koná pohreb emeritného arcibiskupa Alojza Tkáča. Po pohrebnej svätej omši ho pochovajú do centrálnej krypty katedrály vedľa vlani zosnulého kardinála Jozefa Tomka. Informuje TA SR. Pohrebné obrady sa začínajú o... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik