Prezidentka, premiér a flašinet
30 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ktokoľvek z nich kedykoľvek kdekoľvek zo seba vypustí nejakú paródiu na myšlienku, vždy je to prioritne téma hoax a dezinformácie. Sú tí ľudia posadnutí, začarovaní, urieknutí? Aj gramofónová skrinka ponúka pestrejšiu produkciu.

Prezidentka na GLOBSECU venuje „svoj“ prejav hoaxom a dezinformáciám, prezidentkin premiér Ódor sa na GLOBSECU tlačí eurokomisárke Jourovej „niekam“ s obavami z hoaxov a dezinformácií. Toto už nie je normálne, to je téma pre odborníkov na duševné zdravie. O to viac, že oni dvaja (nielen) za hoaxy a dezinformácie považujú to, čo podľa prieskumov za pravdivý fakt považuje nadpolovičná väčšina občanov. To je mocenský teroror menšiny voči väčšine, ak nie fakt totálna tuposť, slabozrakosť a sivý zákal spolu so zeleným dohromady. S pridruženými diagnózami z oblasti fóbií.

Veď to je fakt trápne

Na čo nám je hlava štátu a na čo je nám premiér bez vyslovenej dôvery parlamentom, ak by ich „prácu“ zastal jeden dedinský hlásnik, ktorý by po obciach vybubnovával nejaký text z nejakej listiny niekym napísanej? S dvomi slovami – hoax a dezinformácia?

„Vláda by mohla v rámci programového vyhlásenia prijať jednotnú stratégiu v boji proti hoaxom. Vyplýva to z vyhlásenia premiéra Ľudovíta Ódora po včerajšom stretnutí s podpredsedníčkou Európskej komisie pre hodnoty a transparentnosť Věrou Jourovou. Slovensko podľa neho v poslednej dekáde boj proti dezinformáciám zanedbalo. „Myslím si, že vláda v rámci programového vyhlásenia vlády prijme jednotnú stratégiu, ako šíriť pravdivé informácie, ako bojovať proti hoaxom a ako možno zaviesť do škôl viac kritického či strategického myslenia a nabádať k overovaniu faktov,“ povedal prezidentský premiér bez dôvery. Inak, táto eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť, to je totálny výsmech práve hodnotám a transparentnosti. To denne píšu všerky nemainstreamové médiá v Českej republike. Tento svet je totálne naruby.

Umelá inteligencia v praxi

Nejak sa mi pred očami oživuje Čapkov román R.U.R. Vybavuje sa mi adorácia umelej inteligencie zo strany mainstreamu v minulých mesiacoch. Už nastal čas? Sú to iba naprogramované roboty, alebo sú to ešte ľudia? Takéto komisárky, prezidentky, premiéri? Naďovia, Šeligovia a iné zjavy?Mimochodom, Čapek napísal R.U.R. hneď po Vojne s mlokmi, mám dojem, že aj s tými jeho mlokmi už máme na Slovensku tri roky čo robiť. Takou nejakou slizkou anonymnou naprogramovanou masou, hrubou silou bez významnejšieho podielu aspoň nejakej inteligencie v jej jedincoch.

R.U.R. trošku podrobnejšie

Roboti, biologické stroje, si v istom okamihu uvedomia sami seba, vzbúria sa a vyhladia ľudstvo. Lenže nepoznajú svoj vlastný výrobný postup, nepoznajú „tajomstvo života“, ktoré je spolu s ľuďmi navždy stratené; nevedia, ako sa bez ľudí rozmnožovať, a preto aj im hrozí skoré vyhynutie. Hra sa končí tým, že sa medzi Robotmi nájde jeden pár schopný citu a lásky, noví Adam a Eva robotej rasy. Posledný človek, ktorý mal pre Roboty znovuobjaviť ono nedostižné výrobné „tajomstvo života“, zlyháva, ale príroda žije ďalej. Tomu poslednému človeku na Zemi dal Karel Čapek mi veľmi povedomé meno Alquist. Nemôžem samozrejme vedieť, prečo zvolil práve toto meno, tak nápadne sa podobajúci Alcestovi čiže Mizantropovi z rovnomennej Molièrovej hre, neviem, avšak tuším! Výborná hra! Na rozdiel od progresívnej púťovej premiérsko-prezidentkinej frašky, „liberálno-progresívnej“, koncentrovanej na jedno podujatie počas jedného dňa.

Čo robíte pre tento štát, pre ľudí v ňom?

Je vašou úlohou iba cenzúrovať fakty a rozhodovať o tom, čo je pravda a čo nie? Čo tak sa zaoberať ekonomikou, zdravotníctvom, kvalitou a nákladovosťou stravovania, vzdelávaním, kultúrou? Veď ak na svete na niečo politici sú, tak toto je ich prvoradá úloha, nie poflakovať sa po sektárskych akciách a rozhodovať, kto a v čom smie mať pravdu a kto nie. A kedy. Už je načase, pani prezidentka, pán premiér a všetci slepí a hlúpi okolo vás – dajte už pokoj s – pardon za výraz – hovadinami, pre ktoré vy nemôžete spávať, lebo sa trasiete o moc a začnite sa zaoberať skutočnými potrebami štátu a jeho občanov. Treba vás na to preprogramovať? Alebo vám poslať v „pedéefku“ návod? Takto ste iba strašne trápni a nadmieru zbytoční!

Tak sa to robí, do psej matere! Ako sa financuje VLÁDNA PROPAGANDA ZA PENIAZE NÁS VŠETKÝCH
Ministerstvá a iné štátne orgány míňajú státisíce až milióny eur na propagandu svojich zámerov v médiách. A vy to všetko platíte! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. "Určite ste už... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik