Rusko odmietlo kontrolu zbrojenia
30 | 05 | 2023 I Milan Laca

Putin podpísal zákon o vypovedaní Zmluvy o konvenčných ozbrojených silách v Európe.

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon, ktorý ruší Zmluvu o konvenčných ozbrojených silách v Európe (CFE). Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií. „Vypovedať Zmluvu o konvenčných ozbrojených silách v Európe, podpísanú v meste Paríž 19. novembra 1990,“ hovorí zákon.
Schválili zákon

S prípravami na vypovedanie zmluvy CFE začal Vladimir Putin. Vyplýva to z príkazu, zverejneného na oficiálnom portáli právnych informácií. Neskôr návrh zákona predložili na posúdenie Štátnej dume, ktorá ho 17. mája odsúhlasila. Potom výpoveď schválila aj Rada federácie.

Kde sú turecké drony?
"Boli veľmi drahé." Rusko pripravilo Ukrajinu o dôležitú zbraň. BI: Rusko úplne zničilo ukrajinskú flotilu bezpilotných lietadiel Bayraktar, čím pripravilo Kyjev o výhodu. Je po flotile Rusko zlikvidovalo celú ukrajinskú flotilu bezpilotných... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Milan Laca

Medvedev zas varuje

Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska Dmitrij Medvedev vyhlásil, že odstúpenie Ruska od zmluvy CFE umožní Moskve zvýšiť výrobu zbraní a vojenského materiálu. Vypovedanie zmluvy tiež umožní rozmiestnenie zbraní, "kde chceme," dodal Medvedev. Rusko vyrobí viac vojenského a špeciálneho vybavenia, ako aj zbraní, povedal Medvedev. Zdôraznil, že zmluva CFE stratila pre Moskvu význam v roku 2007, keď ruský prezident Vladimir Putin pozastavil účasť Ruska na zmluve.

O akú zmluvu ide?

Zmluvu o konvenčných ozbrojených silách v Európe podpísali 19. novembra 1990 v Paríži predstavitelia 16 krajín NATO a 6 členských štátov Organizácie Varšavskej zmluvy. Dohoda vstúpila do platnosti 9. novembra 1992, po rozpade východného bloku a ZSSR. Táto zmluva, uzavretá v posledných rokoch studenej vojny, bola často označovaná za základný kameň európskej bezpečnosti.

USA - nebezpečný Kinžal
Útok ruského Kinžalu v Kyjeve odhalil pravdu: Bidenovi oznámili znepokojivé správy. MWM: Útok Kinžalu na Patriot v Kyjeve ukázal kritickú zraniteľnosť USA v Pacifiku. Aká je pravda Zničenie amerického protilietadlového systému Patriot v Kyjeve... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme