POZOR! V Číne sa každý týždeň nakazí 40 miliónov ľudí!
28 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Milióny infikovaných týždenne. Takto sa šíri Čínou nová vlna koronavírusu. Počet infekcií už niekoľko týždňov neustále rastie. Len v samotnom Pekingu je koronavírus už štyri týždne opäť dominantným vírusom medzi všetkými infekčnými chorobami.

Poprední čínski epidemiológovia očakávajú, že vlna dosiahne vrchol so 65 miliónmi nových infekcií týždenne do konca júna.

Podľa denníka Die Welt odhadujú, že v súčasnosti pribúda približne 40 miliónov nových infekcií týždenne.

Odborníci poukázali na slabnúcu imunitu po masívnej vlne vírusov v decembri a januári. Nejasné odhady uvádzajú 1 až 4 percent z 80,90 miliardy obyvateľov Číny.

NEEXISTUJÚ ŽIADNE OFICIÁLNE ÚDAJE O POČTE ÚMRTÍ, ALE ZAHRANIČNÍ EXPERTI ODHADUJÚ, ŽE MOHLO ZOMRIEŤ PRIBLIŽNE MILIÓN ĽUDÍ.

Podľa tlačových správ ministerstvo verejnej správy odložilo pravidelnú správu o počte úmrtí vo štvrtom štvrťroku 2022. Kvôli mnohým početným úmrtiam boli krematóriá preťažené.

Po takmer troch rokoch čínska vláda začiatkom decembra náhle upustila od svojej prísnej stratégie nulová tolerancia Covidu, nútených karantén a hromadného testovania - bez toho, aby na to boli nemocnice pripravené.

Teraz sa však vlna podobnej veľkosti neočakáva. Zdravotnícke úrady však varovali, že starší a chorí ľudia zostávajú obzvlášť zraniteľní.

V súčasnosti je dominantný variant Omicron XXB, ktorý sa šíri rýchlejšie a ľahšie sa vyhýba imunitnému systému. V priebehu ochorenia však nedochádza k žiadnym významným zmenám. Osoby infikované v zime môžu očakávať miernejšie príznaky v prípade ďalšej infekcie, uviedli odborníci pre štátne médiá.

Kritici poukázali na to, že očkovacia kampaň sa od zimy intenzívne nepropaguje. Úrady uviedli, že teraz schválili dve vakcíny, ktoré sa špecificky zameriavajú na variant XXB. Nie je však známe, kedy sa začnú podávať. Moderné mRNA vakcíny zo zahraničia stále nie sú schválené na použitie v Číne.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik