Buratino sa vráti!
30 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Rusi znova sfilmujú „Buratina”", znie informácia webu srspol.sk. Najnovšie spracovanie sovietskej rozprávky pripravuje filmová spoločnosť Vodorod.

Režisérom bude Igor Vološin. Scenára sa ujmú Andrej Zolotarev a Aksinia Borisovová. Snímku by mali do domácich kín uviesť v r. 2025. Iné podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Poďme spomínať

Rozprávku Zlatý kľúčik alebo Buratinove príhody zverejnil v r. 1936 Alexej N. Tolstoj (známy tiež svojou sci-fi novelou Aelita). Pri písaní diela hojne vychádzal z Pinocchia od Taliana Carla Collodiho.

Videli ste?

Buratina niekoľkokrát spracovali na filmové plátno. Z kinematografického hľadiska je oceňovaný Ptuškov čiernobiely Zlatý kľúčik (1939); veľký divácky úspech zaznamenal dvojdielny detský muzikál Buratinove príhody (1975). Nadčasový je animák Dobrodružstvá Buratina (1959), na ktorý nadviazal moderný Buratinov návrat (2013). Informuje web srspol.sk.

Tom Hanks získal čestný doktorát na Harvardskej univerzite
Dvojnásobný držiteľ Oscara Tom Hanks ("Philadelphia", "Forrest Gump") sa môže tešiť z ďalšieho ocenenia. 66-ročný herec si prevzal čestný doktorát na Harvardskej univerzite v Cambridge (Massachusetts). Informuje web orf.at. Hanks mal príhovor ako... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme