Protiofenzíva na pokračovanie, alebo už naozaj?
27 | 05 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina oznámila spustenie protiofenzívy.

Poradca ukrajinského prezidenta oznámil začiatok operácie Ozbrojených síl Ukrajiny v rámci protiofenzívy.
Už definitívne?

Myhajlo Podoljak vo vysielaní talianskeho televízneho kanála Rai 1 uviedol, že Ozbrojené sily Ukrajiny už začali protiofenzívu proti ruskej armáde. Ukrajinskí vojaci, podľa neho, vedú množstvo samostatných operácií.

Už niekoľko dní!

"Protiofenzíva prebieha už niekoľko dní. Táto vojna sa tiahne 1,5 tisíc kilometrov pozdĺž hranice. Ale samostatné operácie sa už začali," povedal Podoljak.

Ukrajinské mierové podmienky. Sú vôbec reálne?
Ukrajina navrhla protižiadosti Rusku na vyriešenie konfliktu. Podoljak navrhol Moskve podmienky na urovnanie ukrajinského konfliktu. Reakcia Mihajlo Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Zelenského, v reakcii na ruský návrh... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Milan Laca

Na ruské územia neútočia

Podoljak zdôraznil, že Kyjev mieni použiť zbrane, ktoré mu odovzdali západné krajiny, len na vedenie vojenských operácií na tých územiach, ktoré považuje za svoje. Vyzval tiež spojencov, aby presunuli stíhačky F-16 na Ukrajinu. Zdôraznil, že ozbrojené sily Ukrajiny potrebujú bojové letectvo na blokovanie vzdušného priestoru.

Keby...

„Dnes máme rakety dlhého doletu Storm Shadow, tanky Leopard, protiraketové systémy, ktoré nám dali Francúzsko a Taliansko. A stíhačky F-16 nám konečne umožnia uzavrieť vzdušný priestor,“ zdôraznil Podoljak. Dodal, že ak by Kyjev mal tieto zbrane pred rokom, konflikt by sa už skončil. Nedávno na svojej stránke na Twitteri Podoljak napísal, že protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny nie je jednorazová udalosť, ktorá sa začína „v konkrétnu hodinu určitého dňa slávnostným prestrihnutím červenej stuhy“, ale sú to desiatky akcií proti ruským jednotkám v rôznych smeroch, ktoré sa „udiali včera, prebiehajú dnes a stanú sa zajtra. Podoljak označil protiofenzívu aj za „intenzívne ničenie logistickej podpory nepriateľa“.

PROTIOFENZÍVA ZAČALA! Len F-16 nikde a ani tak rýchlo nebudú
Neunáhlil sa Zelenskyj? Protiofenzíva trvá už niekoľko dní, tvrdí poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Kyjev vraj čaká už len na stíhačky F-16. Pravdepodobne však zostane pri tom čakaní. Vyspelé západné bojové lietadlá sa učite... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme