Piráti idú do volieb samostatne
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík/ TASR

Pirátska strana - Slovensko pôjde do parlamentných volieb samostatne. Spájanie demokratických strán považuje za chaotické, nekoordinované a bez zmysluplného obsahu. Na tlačovej konferencii o tom podľa TA SR  informovala predsedníčka strany Zuzana Šubová.

Slovenskí piráti budú podľa jej predsedníčky transparentní a majú založený transparentný účet, cez ktorý pôjdu všetky finančné transakcie. Strana bude financovaná výlučne z darov ľudí.

Jej ambíciou je nadviazať na českých pirátov a na ich úspech, ktorí dosiahli vo voľbách. Pirátska strana s nimi spolupracuje pri marketingu a riadení volebnej kampane. "Naše programy budú veľmi podobné a paralelné, pretože piráti majú rovnaké tézy v rámci pôsobení v jednotlivých štátoch," poznamenala Šubová.

Chcú do parlamentu

Vo voľbách očakávajú výsledok nad päť percent. "Cítime sa odborne zdatní. Potrebujeme napraviť stav, ktorý je v súčasnosti v spoločnosti. Spoločnosť je rozdelená. Štát bol riadený nekompetentne, ideme sa zamerať na kompetentnosť," povedala Šubová. Dodala, že prioritou strany bude boj proti korupcii. Slovenskí piráti sú ukotvení v Európskej únii a presadzujú jej princípy.


 Prvým podpredsedom strany je Michal Pírek a druhou podpredsedníčkou Dajana Maxian Rosová. Členmi strany sú napríklad majsterka sveta v raftingu Veronika Kvetáková či umelec Peter Uličný.

Rodičia, ďakujte prezidentkinej vláde - za učebnice dáte raz toľko
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo výšku príspevku na edukačné publikácie zo štátneho rozpočtu na školský rok 2023/2024.Správa TA SR vás určite nepoteší. Vydavatelia učebníc upozornili, že z minuloročných 11,4 milióna eur... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme