OĽaNo sa prefarbili a Kollár zas sekunduje
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár zvolá v pondelok 29. mája o 09.00 h v priestoroch NR SR, do rokovacej sály, mimoriadnu schôdzu iniciovanú poslancami OĽANO. TASR o tom dnes informovala riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Michaela Jurcová.

"OĽANO a priatelia" (tak sa najnovšie nazývajú) iniciovali túto mimoriadnu schôdzu, chcú dorokovať zákony.

A zas z toho bude iba nezmysel

"Dali sme tam úplne všetky zákony, ktoré sa nedorokovali, bez ohľadu na to, kto ich predložil," priblížil návrh programu mimoriadnej schôdze líder obyčajných ľudí Igor Matovič s tým, že nežiadajú rokovať len o návrhoch svojho klubu. Ozrejmil, že ak sa návrhy v prvom čítaní neodhlasujú ešte teraz, nestihnú ich na júnovej schôdzi prijať v druhom čítaní. Pripomenul, že posledná plánovaná riadna schôdza v tomto volebnom období sa má začať v júni a poukázal na dĺžku legislatívneho procesu.

Podľa rokovacieho poriadku NR SR majú poslanci možnosť iniciovať mimoriadnu schôdzu, potrebných je na to 30 podpisov. Po ich odovzdaní by mal predseda NR SR zvolať mimoriadnu schôdzu do siedmich dní. A keďže OĽaNO podpisy odovzdalo, Kollár schôdzu zvolal, bude po víkende.

Slováci aj za lacný plyn platia široko-ďaleko najviac
Ceny plynu v celej Európe stúpli po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Podľa agentúry DPA však v máji by sme mali za plyn platiť najmenej za ostatné dva roky. Nie však na Slovensku. Tu Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) hovorí o nedostatkoch... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni