Draxler: Parlamentné psycho
26 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Slovenský parlament sám seba pre chaos zrušil! Boli tak neschopní, že neboli schopní ani len dokončiť predposlednú pracovnú schôdzu. Inde pre neschopnosť vyhadzujú z práce, niekedy aj na hodinu.

Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok ukončili aktuálnu 90. schôdzu skôr. O prerokovaných desiatkach návrhov nehlasovali. Návrh na ukončenie schôdze predložila šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Hovorila o totálnom chaose v pléne.

Podľa slov predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) ich presunú na ďalšiu riadnu schôdzu, tá sa má začať 13. júna. Tým, že sa o viacerých bodoch nehlasovalo, sa podľa neho uchránil aj štátny rozpočet.

Slovenský parlament sám seba pre chaos zrušil! Aj keď iba dočasne

"Parlamentné psycho vyvrcholilo včera večer. Poslanci sa tak domotali vo vlastných legislatívnych iniciatívach, ktorých sú desiatky, že nakoniec odhlasovali koniec schôdze. Tým pádom si odhlasovali, že sa do volieb k finálnym hlasovaniam o väčšine svojich návrhov už nedostanú," ohodnotil situáciu exminister školstva Juraj Draxler.

Parlament sa utrhol z reťaze, poslanci ako zmyslov zbavení

A ďalej pripomína: "NR SR sa od schválenia predčasných volieb utrhla z reťaze. To, čo bolo doteraz len pomaly postupujúcou rakovinou domácej politiky, prepuklo do intenzívneho štádia. Poslanci proste jeden cez druhého navrhujú nové zákonné úpravy ako zmyslov zbavení."

Parlament sa zmiloval nad Slovenskom – „zrušil“ sa
Boli tak neschopní, že neboli schopní ani len dokončiť predposlednú pracovnú schôdzu. Inde pre neschopnosť vyhadzujú z práce, niekedy aj na hodinu, v parlamente si pre neschopnosť dali viac ako mesačnú platenú pauzu, po ktorej budú nasledovať tri... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Podľa politika to vedie nielen k hlúpostiam, ktoré sa budú musieť korigovať nasledujúce mesiace. "Chaos je taký obrovský, že minule napríklad uhríkovcom prešla úprava o zverejňovaní volebných zápisníc, aby si poslanci hneď po hlasovaní (!!)) uvedomili, že vyrobili nepodarok, zákon je nevykonateľný, a začali riešiť, čo s tým. Sami poslanci tak začali verejne dúfať, že prezidentka zákon neschváli! Potom našli nejaké iné riešenie, novelu opravia dalšou novelou, ktorú prilepia k nejakému zákonu o rybárstve alebo čo," krúti hlavou Draxler. Proste nedôstojný chaos.

Žilo OĽaNO doteraz na Marse?

Čerešničkou na torte podľa exministra je, že s nápadmi na zlepšovanie života občanov hýria aj vládne strany, s tými najväčšími prichádza OĽaNO, akoby doteraz žili niekde na Marse a neboli súčasťou vládnej koalície.

"Bohužiaľ, toto celé je výsledkom dlhoročnej infantilizácie domácej politiky. Médiá roky vytvárali toxickú atmosféru tým, že národu tvrdia, že čím viac legislatívnych návrhov, tým lepší poslanec. Už sme prekonali všetky rekordy, žiaden európsky parlament za rok neprerokuje toľko legislatívnych návrhov ako slovenský," upozorňuje Draxler.

Juraj Draxler, reprofoto FB (@Juraj Draxler)

Politici i časť novinárov by mali zvažovať liečbu na psychiatrii

Ani to však podľa politika neprinúti politikov a časť novinárov, aby sa zastavili, zamysleli nad sebou a išli sa dať dobrovoľne liečiť na psychiatriu. Naopak, všetci si myslia, že robia, čo sa má.

"A je to, naozaj, výsledkom dlhoročného vývoja. Politická scéna je dnes už tak totálne mimo, že sa tí ľudia zväčša už ani nevedia proste nad sebou a svojím konaním zamyslieť. A keď sa s ľuďmi z politických strán dnes rozprávate, chápete, že oni žijú už len vo večnom strese, či majú čo povedať na najbližšej tlačovke alebo televíznej debate. Nejaká dlhšia vízia rozvoja hocijakého rezortu, nebodaj krajiny, nad tým sa už ani nepokúšajú zamyslieť," dodáva exminister.

Draxler v závere varuje, že, žiaľ, toto krátkodobé myslenie "škrečok bežiaci v kolese" je už rozšírené na celú spoločnosť. "Štát neriešime s rozumom ale na základe výkrikov a krátkodobých politických impulzov. Tým pádom to bude v skutočnosti stále horšie."

Ako je to s tou ODBORNOSŤOU A NESTRANNÍCKOSŤOU Čaputovej vlády NAOZAJ?
MINISTER VNÚTRA ŠIMKO KOPE ZA DZURINDU! Na prezidentkou toľko proklamovanú "nestranníckosť" novej vlády upozorňuje na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a Smeru Juraj Blanár. Hovoríme o tom Mikulášovi Dzurindovi, ktorého vláda umožnila prelet... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme