Drahé potraviny? Pozrite si, ako na vás zarábajú obchody!
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Tak toto je sila!" Píše na sociálnej sieti Richard Takáč, poslanec NR SR. "Celý čas upozorňujeme na enormné zisky obchodných reťazcov na Slovensku." Dodáva, "avšak vláda bola účelovo hluchá, veď išlo iba o občanov Slovenska".

"Hovorili sme o číslach z predchádzajúcich rokov, ktoré boli obrovské. A ktoré dokazovali, že na Slovensku zarobia viac ako v iných krajinách."

Reťazce sa utrhli z reťazí

"Teraz, keď prišla kríza a v strane SMER-SSD hovoríme o tom, aby sa reťazce uskromnili, tak vypláva na povrch, že vďaka inflácii si obchodníci ešte viac polepšili!"

Keď im v roku 2021 stúpli tržby o 6 percent, v roku 2022 to bolo až o nekresťanských 15 percent

"Prichádza na naše slová, s obchodníkmi treba nekompromisne rokovať! Vláda sa však celé tri roky len prizerala na zdražovanie potravín a neurobila absolútne nič! Nezaujímala sa ani o návrhy, ktoré sme predkladali my z opozície. A takto to dopadlo! " Pripomína poslanec NR SR Richard Takáč.

Slováci aj za lacný plyn platia široko-ďaleko najviac
Ceny plynu v celej Európe stúpli po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Podľa agentúry DPA však v máji by sme mali za plyn platiť najmenej za ostatné dva roky. Nie však na Slovensku. Tu Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) hovorí o nedostatkoch... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni