Lídri z SNS: Do politiky treba vniesť slušnosť a dôveru (VIDEO)
31 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Andrej Danko, Rudolf Huliak a Tomáš Taraba sa vo vzájomnej diskusii zhodli na tom, že rokovania o spájaní národných síl boli ťažké, no ak chceme zabrániť vládnutiu politických sro-čiek, tak veľmi dôležité.

Trio lídrov spojených pod hlavičkou SNS u Mimi Šramovej hovorilo o tom, ako sa „rodila“ vzájomná spolupráca. O náročnosti procesu hovorí fakt, že o spolupráci hovoria už takmer pol roka. Hoci má každá strana svoje prioritné témy, spoločne hovoria o jednom – Slovensko potrebuje pronárodnú cestu. Za nereálny považujú v tejto chvíli aj odchod z EÚ, ktorý by poškodil v prvom rade slovenskej ekonomike, je však nutné určiť Bruselu nejaké hranice, po ktoré môže rozhodovať. Zhodli sa aj na tom, že nebyť sociálnych sietí, kde sú všetci aktívni, tak sa do médií nedostanú.

Nebolo to jednoduché

„Raz som chcel od stola odísť ja, raz Rudo, veľmi ústretový bol Tomáš,“ hodnotí začiatky rokovaní niekde na prelome rokov Andrej Danko. Dôležité je podľa neho robiť národnú, nie nacionálnu politiku.

Zdroj: FB Andrej Danko

Tomáš Taraba v tejto chvíli vidí len dve možné cesty. Vydať sa smerom na „progresívnu revolúciu“, čo sa už dnes javí, ako nevhodná cesta, pretože už dnes, keď ešte nie sú pri moci, progresívci úplne otvorene hovoria o Slovákoch ako o zdegenerovanom národe. Alebo sa národné sily spoja.

„My ideme naplno do toho, každý s tým svojim zázemím. A okolo akej inej, ak nie okolo historicky najstaršej strany sa majú spájať sily?,“ pýta sa Tomáš Taraba u Mimi Šramovej a pripomína, že na Slovensku sa voči štátotvornému národu dejú neskutočné prešľapy.

Rudolf Huliak upozorňuje, že je najvyšší čas vykoreniť z našej spoločnosti to, čo nám nepraje, ale z nás ťaží. Pripomína, že stále platí to staré „Rozdeľuj a panuj.“ A práve preto šla Národná koalícia, ktorú nové vedenie postavilo takmer doslova z ničoho do spojenia so SNS.

„Stojíme pred silným nepriateľom, ktorého držia pokope financie. Majú jasné ciele zničiť Slovensko a to ani jedna z našich strán nemôže dovoliť,“ upozorňuje Huliak.

SNS vpred! Kandidátnu listinu posilní ďalšie známe meno!
Na kandidátnej listine SNS pribudne dlhoročný predseda zamestnaneckých odborov v spoločnosti Volkswagen Slovakia Zoroslav Smolinský. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. "Má viac ako 30-ročné skúsenosti v oblasti sociálneho... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Spoločne, no každý o svojom

Každá z troch pôvodných strán (SNS, Život-NS a NK) má svoje prioritné témy, ktorým sa venovala. Je teda otázne, či sa dá skĺbiť ich do spoločného programu. Lídri sa zhodli v tom, že napriek tomu, že každý vo svojej oblasti – SNS v národnej otázke, Život-NS v kresťanstve, NK v oblasti rozvoja vidieka, či Patriot v oblasti európskych záležitostí, všetci hovoria to isté – Slovensko potrebuje stabilitu a istotu.

„Nedá sa robiť politika, keď nemáš empatiu a spojenie programu našich strán je prirodzené,“zdôrazňuje Danko.

Potrebujeme vôbec EÚ?

V ostatnom čase v pronárodných voličoch rastie presvedčenie, že ak chceme niečo dosiahnuť, potrebujeme vystúpiť z EÚ. Tu Tomáš Taraba oponuje s tým, že nie my sa potrebujeme odtrhnúť, EÚ sa potrebuje zreformovať. Z poslaneckých skúseností vie, že odchod z EÚ by nám ublížil ekonomicky. Mnohé investície záviseli práve od nášho členstva v tejto organizácii. Ako príklad uviedol, že fabrika v Poprade by vedela slovenskú spotrebu ich výrobkov naplniť behom niekoľkých dní.

„To, čo my potrebujeme a na tom sme sa spojili, že my povieme Bruselu, kde sú jeho limity v prípade rozhodovania o Slovensku a tie boli zadefinované pri vstupe Slovenska do EÚ,“vysvetľuje Taraba, podľa ktorého si Brusel dnes berie právomoci, ktoré mu nikto zo Slovenska nikdy nedal.

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

Na médiá sa nespoliehajú

Andrej Danko to, čím aktuálne už niekoľký rok SNS prechádza, nazval „mediálna diéta“. Vedia však, že sa môžu spoľahnúť jedine na svoje možnosti. Tu Danko vytýka hlavne verejnoprávnej RTVS ich prístup, ktorá nemá pravidlá na pozývanie do diskusie. Spájaním síl však inšpirovali mnohých ďalších, pretože aj liberálne strany vidia, že spájanie sa funguje.

Tomáš Taraba považuje chodenie do niektorých médií takmer za zbytočné, pretože tie to aj tak vždy vedia zostrihať a otočiť tak, aby to vedeli otočiť proti politikovi. Za rovnocenne silnú mainstreamu na Slovensku považuje alternatívu, ktorá na Slovensku rastie.

„Ako kolegovia povedali, nie sme žiadúci,“ zhrnul Rudolf Huliak, podľa ktorého je smutné, že politik sa musí do médií „pretláčať“. Stopku dostal dokonca aj v témach, ktoré sa týkajú jeho odbornosti, čo už považuje za zámernú, jednostrannú mediálnu masáž verejnej mienky.

ŠKANDÁL! Ožratí americkí vojaci vyčíňali vo Zvolene! Ambasáda už žehlí
Europoslanec Milan Uhrík (REPUBLIKA) na sociálnych sieťach upozornil na incident medzi slovenskou políciou a dvoma americkými vojakmi vo Zvolene neďaleko vojenskej základne Lešť. Vojaci boli podľa správ americkej ambasády na Slovensku suspendovaní,... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Facebook | Na snímke Rudolf Huliak, predseda Národnej koalície a starosta obce Očová

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik