Výzva HLASu - žiadne zlaté padáky všetkého schopným
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Strana HLAS vyzýva Ódorovu vládu, aby zabránila vyplácaniu zlatých padákov v štátnych podnikov a prípadné odstupné použila na pomoc pre ľudí

HLAS - sociálna demokracia vyzýva Ódorovu vládu, aby okamžite zastavila prípadné rozdeľovanie odmien manažmentu v štátnych podnikoch. "Chcem tým jasne povedať, aby ministri preverili aktuálnu situáciu v súvislosti s dosiahnutými ziskami v podnikoch so zastúpením štátu. A zastavili vyplácanie tučných odmien manažmentu, už dupľom v situáciách kedy ľudia žijú z mesiaca na mesiac. Bolo by nefér, ak by sa takto správali štátni nominanti, najmä v čase keď Hegerova vláda skončila  a oni si do neistých časov vyplácali zlaté padáky. Tak ako sa to teraz pokúsil manažment LPS vo výške 1,5 milióna eur, " zdôraznil líder HLASu.

Chceme verejný prísľub

"Zároveň vyzývam Ódorovu vládu, aby dala verejný prísľub, že si po skončení svojho mandátu nedajú vyplatiť odstupné, a ak áno, že ho použijú na charitu. Bude to dobrý príklad pre manažmenty v štátnych podnikoch, aby ich v tomto správaní nasledovali," uviedol líder HLASu. "Ako štátny tajomník, keď som nastupoval do kresla ministra som uvedené finančné prostriedky dal na charitu," skonštatoval Pellegrini. 

Nie zlatým baniam za štátne peniaze

Člen strany Samuel Migaľ v súvislosti s odmenami v štátnom podniku LPS spresnil "Vedenie podniku vykázalo zisk 10 miliónov eur, pričom manažment chcel rozdeliť medzi sebou 1,4 milióna s tým, že to išlo na úkor zamestnancov, ktorí nedostanú ani to čo im patrí." Podľa jeho slov, manažment čelí hromadnej žalobe, ktorú podalo 174 zamestnancov LPS. V prípade všetkých 500 zamestnancov ide o 6 miliónov nevyplatených na odmenách.

Predvolebný prieskum tentoraz od Medianu
Voľby by v apríli a začiatkom mája vyhral Smer-SD s podporou 16,2 percenta. Nasledovala by strana Hlas-SD s podporou 13,9 percenta a za ňou Progresívne Slovensko s 11,6 percenta hlasov. Informuje TA SR. Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme