Rusi zlikvidovali "Rusov osloboditeľov", Ukrajinci to popierajú
23 | 05 | 2023 I Milan Laca
V ruskej Belgorodskej oblasti zrušili režim protiteroristickej operácie.

V regióne ho vyhlásili v súvislosti s prienikom ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny na ruské územie, informuje Interfax.ru.

Čo hlási Rusko 

V dôsledku činov sabotérov utrpelo zranenia rôznej závažnosti 13 civilistov , ktorí v súčasnosti dostávajú všetku potrebnú lekársku pomoc. Jedna žena zomrela na zlyhanie srdca počas evakuácie na bezpečné miesto. Obyvateľov okresu Graivoronsky evakuovali do stredísk dočasného ubytovania v siedmich okresoch oblasti . Tam dostanú potrebnú pomoc, vrátane psychologickej.

Zlikvidovali ich 

Ruské ministerstvo obrany oznámilo , že ukrajinské sily, ktoré vtrhli na územie Belgorodskej oblasti, boli zničené. Zlikvidovali viac ako 70 sabotérov. Celkovo bolo podľa ministerstva zlikvidovaných viac ako 70 teroristov, štyri bojové obrnené vozidlá a päť nákladných áut. "Počas protiteroristickej operácie letectvo, delostrelectvo a jednotky Západného vojenského okruhu, strážiace štátnu hranicu, nacionalistov zablokovali a porazili. Ich zvyšky vytlačili späť na územie Ukrajiny, kde pokračovali v paľbe na nich, kým neboli úplne zlikvidovaní", dodalo ministerstvo obtrany.

Viktor Orbán: Ukrajina nemôže vyhrať vojnu
Politické vzťahy medzi Maďarskom a Švédskom sa ešte musia zlepšiť, kým maďarský parlament schváli žiadosť severského štátu o členstvo v NATO, povedal maďarský premiér Viktor Orbán v utorok na Katarskom ekonomickom fóre. "Politické vzťahy medzi... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Informácie ukrajinskej strany

Ruská armáda sa chválila víťazstvom, ruská légia to popiera, napísala Pravda.ua.  "Légia Svoboda Rossii" vyhlásila, že bude pokračovať v oslobodzovaní oblasti Belgorodu spolu s ruským dobrovoľníckym zborom. Zdôrazňujú, že ruská armáda nebola schopná postaviť sa proti "vlastencom dobrovoľníkom". 

Neschopní Rusi 

"Ruská federácia nie je absolútne chránená. V regióne Belgorod vládne panika.  Je tam čiastočne organizovaná evakuácia, väčšinou však dochádza k spontánnemu úteku," tvrdí "Légia Slbody Ruska".

Až do Putinovho konca!

„Ruský dobrovoľnícky zbor“, pôsobiaci na Ukrajine, v telegrame denníka „Novaja Gazeta Evropa“ zdôraznil, že na to, aby Rusko skončilo vojnu s Ukrajinou, je potrebné poraziť nepriateľa na území, ktoré okupuje. „Vojna bude pokračovať, kým obesené telo Putina nebude zdobiť steny Kremľa a jeho gang nebude odsúdený spravodlivým súdom ruského hnevu,“ veria ruskí dobrovoľníci.

Rusi vzdajte sa, lebo bude zle!
Budanov oslovil ruských vojakov: Bude ešte horšie! Šéf rozviedky Ministerstva obrany Ukrajiny, generálmajor Kyrylo Budanov oslovil ruských vojakov a vyzval ich, aby sa vzdali, pretože „bude ešte horšie“. Jeho výzvu zverejnila GUR. Nemáte... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik