Nezabudli ste? Od stredy vás môžu na hraniciach skontrolovať
23 | 05 | 2023 I TASR / Eka Balaskova

Polícia pripomína možné kontroly na vnútorných hraniciach Schengenu v období od 24. mája do 8. júna. Dôvodom sú nadchádzajúce podujatia na území SR, na ktorých sa očakáva masívna účasť slovenských i zahraničných návštevníkov.

Ku kontrolám sa má pristúpiť, len ak to bude situácia vyžadovať. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Polícia informovala, že cieľom kontrol je prijatie nevyhnutných opatrení, súvisiacich so zabezpečením verejného poriadku a bezpečnosti na území SR v tomto období.

Rozhodla vláda

"Na základe týchto skutočností vláda SR rozhodla, že Slovenská republika bude môcť v prípade potreby zaviesť dočasné kontroly hraníc s Rakúskou republikou, Maďarskom, Českou republikou, Poľskou republikou a na medzinárodných letiskách," ozrejmila Bárdyová s tým, že počas dočasného obnovenia kontrol bude možné hranice s Poľskom, Českom, Rakúskom a Maďarskom prekročiť len na vybraných hraničných priechodoch.

Koho sa obmedzenie nebude týkať

"S výnimkou zložiek integrovaného záchranného systému, osôb vykonávajúcich práce na poľnohospodárskych alebo lesných pozemkoch, poľovníkov a rybárov pri výkone svojej činnosti do 5 km od vnútornej hranice. Vlaková a letecká medzinárodná doprava nebude v tejto súvislosti žiadnym spôsobom obmedzovaná alebo zmenená," upresnila.

Andrej Danko: Vojaci a polícia na hraniciach? Nešikanujte Slovákov kvôli GLOBSECu!
Vojaci a polícia na hraniciach! Dôvod? Mimovládka! Medzinárodná konferencia GLOBSEC v Bratislave sa blíži. Počas jej trvania budú ľuďom, prechádzajúcim hranice so Slovenskou republikou, komplikovať život hraničné kontroly. Rozhodla o tom ešte vláda... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Odporúčanie pre plynulosť premávky

Aby bol proces hraničnej kontroly plynulý, polícia odporúča, aby mali pasažieri pri vstupe na naše územie doklady na kontrolu pripravené a hlavne v časoch, kedy je premávka zhustená, vyrazili na cesty s dostatočným predstihom.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik