Toxické ryby na Slovensku (FOTO)
21 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Na Slovensku sa objavila ďalšia nebezpečná potravina. Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky o nej informovala na svojej webovej stránke. Ide o výrobok z rýb.

 

V slovenských obchodoch sa objavila ďalšia nebezpečná potravina. Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky informovala o nebezpečnej potravine na svojej webovej stránke.

Ide o steak z mrazeného tuniaka.

Kontrola potravín bola vykonaná na základe podnetu spotrebiteľa v obchodnom reťazci Kaufland v Rožnňave. 

„Dodaná vzorka vo vyšetrovanom ukazovateli nie je v súlade s požiadavkami Nariadenia Komisie,“ uviedla ŠVPS na webovej stránke.

„V analyzovanej vzorke bol zistený prekročený obsah histamínu (...) Dodaná vzorka vo vyšetrovanom ukazovateli nie je v súlade s požiadavkami Nariadenia Komisie (EC) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériách pre potraviny,“ potvrdila ŠVPS.

ŠVPS  upozornila, že aj napriek tomu, že bola kontrola vykonaná IBA v jednej konkrétnej predajni, výrobok sa môže nachádzať aj v iných.

Dôležité je preto skontrolovať, či sa nebezpečný produkt nenachádza aj vo vašej domácnosti.

FOTO: Zdroj: Štátna veterinárná a potravinová správa Slovenskej republiky

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik