Stratený ukrajinský generál... Čo je s ním?
21 | 05 | 2023 I Milan Laca

Ruský vojenský spravodajca informoval o kritickom  stave Zalužného.

Ruský vojnový spravodajca Rudenko hlásil, že vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Zalužnyj je nažive, ale je v kritickom stave.
V nemocnici

Valerij Zalužnyj je nažive, no po zranení je v kritickom stave. Vo svojom telegramovom kanáli to oznámil ruský vojnový korešpondent Andrej Rudenko.

Generál zmizol

Rudenko pripomenul, že Zalužnyj zmizol z mediálneho priestoru od 8. mája. Hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny sa napríklad  nezúčastnil na stretnutí vojenských náčelníkov vo formáte Ramstein, pričom predtým pravidelne vystupoval na verejných a strategicky dôležitých podujatiach.

Jeffrey Sachs priamo! Viktor Orbán vidí situáciu na Ukrajine realisticky!
Svetoznámy ekonóm Jeffrey Sachs tvrdí, že Orbán je jediným európskym lídrom, ktorý vidí situáciu na Ukrajine realisticky. Podľa profesora Kolumbijskej univerzity maďarský premiér pochopil, že ide o zbytočnú vojnu spôsobenú rozširovaním NATO. Podľa... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Prežije?

"Podľa informácií od nášho zdroja z vedenia Ozbrojených síl Ukrajiny, je generál Zalužnyj nažive, ale v kritickom stave," povedal Rudenko. Spresnil, že hlavný veliteľ ozbrojených síl je v hlavnej vojenskej klinickej nemocnici, kde lekári, vrátane zahraničných špecialistov, bojujú o jeho život.

Zranili ho Rusi

Spravodajca tvrdí, že 8. mája bol Zalužnyj vážne zranený, keď sa nachádzal v Dnepropetrovskej oblasti na jednom z veliteľských stanovíšť Východnej skupiny ozbrojených síl Ukrajiny. V tej chvíli, podľa Rudenka, hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny preveroval pripravenosť jednotiek a formácií na protiofenzívu.

USA tvrdia iné

Spojené štáty  však oznámili, že predseda Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA generál Mark Milley telefonicky komunikoval  so Zalužným. Hovorili vraj o aktuálnej situácii vo vojnovej zóne na Ukrajine. 

Vlani NEPREDSTAVITEĽNÉ, dnes F-16 o krok bližšie k Ukrajine
Ukrajinci sú podľa CNN o krok bližšie k ďalšiemu zlomovému bodu. Môžu skutočne získať stíhačky F-16. Západ tak mimoriadne nebezpečne eskaluje už aj tak na prasknutie napätý konflikt.Možno sa o tom dočítať na webe cnn.com. Podľa oznámenia Downing... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik