Sobotná debata: Remišová nesklamala! Hlavný jej argument bol LEBO FICO
20 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Predsedníčka strany Za ľudí a poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová sa pri vyslovení dôvery vláde odborníkov chce rozhodnúť na základe predloženého programového vyhlásenia vlády (PVV). Uviedla to v rozhlasovej diskusii RTVS Sobotné dialógy. Remišovej oponent v debate, predseda Smeru-SSD a parlamentný poslanec Robert Fico, vyhlásil, že vláda odborníkov je iba pokračovaním predchádzajúcej garnitúry. "Od Smeru preto nedostane ani jeden jediný hlas v parlamente," dodal.

Prepadnuté eurofondy

Remišová od novej vlády očakáva, že bude vyvíjať opatrenia na pomoc ľuďom, rovnako si praje, aby nezastavila projekt výstavby nemocnice v Martine z plánu obnovy. "Sever Slovenska si zaslúži špičkovú nemocnicu," zdôraznila. Kabinet Ľudovíta Ódora preto vyzvala, aby sa v Bruseli pokúsil zmeniť nastavenie podmienok a čerpania v pláne obnovy.

Fico považuje fakt, že sa do výberového konania na výstavbu novej nemocnice v Martine nikto neprihlásil, za potvrdenie toho, že plán obnovy bol od začiatku zle nastavený. Mieni, že Slovensko príde o obrovské peniaze, varuje však pred neuváženými a zmätočnými zásahmi, ktoré by mohli situáciu ešte zhoršiť.

Analytik VARUJE: Neverte vládnej propagande! ÓDOROVA VLÁDA JE VOJNOVÝM KABINETOM
Asi nik nečakal, že Slovensko pod vedením Ľudovíta Ódora „naberie kurz“ do mierových politických vôd. Nečakal to zrejme ani politický analytik Eduard Chmelár, ktorý si vzal pod drobnohľad výdavky nového vládneho kabinetu na zbrojenie. Premiér... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Vražda bola politicky zneužitá

Obaja diskutujúci sa vyjadrili k piatkovému (19. 5.) rozhodnutiu senátu Špecializovaného trestného súdu, ktorý v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka uznal za vinnú Alenu Zs., podnikateľa Mariana K. však spod obžaloby oslobodil. Remišová si chce počkať na právoplatné rozhodnutie súdu, neskrýva však sklamanie nad piatkovým verdiktom.

Fico predpokladá, že súd, ktorý bol "pod enormným tlakom verejnosti", a to najmä zo strany médií a mimovládnych organizácií, musel mať na svoje rozhodnutie pádne argumenty, pripomenul v tejto súvislosti princíp prezumpcie neviny, pri ktorej musia byť predložené jednoznačné dôkazy o vine. „Vražda bola politicky zneužitá,“ zopakoval.

Remišová sa vyjadrila aj k svojej politickej budúcnosti. Nevylúčila, že bude v blížiacich sa predčasných voľbách kandidovať za hnutie OĽANO. „Rokovania prebiehajú. Každé prepadnuté percento by bolo v prospech Roberta Fica,“ uviedla.

Gašpar: Čaputovej vláda? Čaká nás pokračovanie deštrukcie právneho štátu! (VIDEO)
Z MIKULCOVEJ KALUŽE, DO PROGRESÍVNEHO BLATA. Prezidentka Čaputová ovládla cez svoju vládu progresívnych odborníkov Slovensko! Upozorňuje na to vo svojom príspevku na sociálnej sieti bývalý prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. Ešte väčšia... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik