Pozor, F-16 skončia zle! (VIDEO)
20 | 05 | 2023 I Milan Laca
Americká tlač varovala Zelenského pred osudom F-16, vstupujúcich do bojov v zóne konfliktu.

MWM: Rusko bude masívne zostreľovať stíhačky F-16, ak ich Ukrajina použije.

Pozor na povesť
Reputácii amerických stíhačiek F-16 hrozí vážne poškodenie, ak ich Ukrajina použije v bojovej zóne,  píše sa  v úvodníku amerického Military Watch Magazine.
Ruské riziko 
"Existuje riziko, že Rusi získajú technológiu F-16. Je tiež vysoká pravdepodobnosť, že lietadlá môžu utrpieť značné straty pri ostreľovaní letísk, aj vo vzdušných súbojoch. To spôsobí vážnu ranu ich prestíž“, píše sa v článku.
 
USA idú cvičiť ukrajinských pilotov
Biden hovorí, že USA podporia výcvik ukrajinských pilotov na lietadlách F-16. Téme sa venuje The Guardian. Americký prezident Joe Biden povedal lídrom G7, že Washington podporí spoločné úsilie so spojencami pri výcviku ukrajinských pilotov na... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková
Zastarané
F-16 je jednomotorové stíhacie lietadlo, vyvinuté v 70. rokoch minulého storočia, ako lacnejší a ľahší náprotivok ťažkého F-15, ktorý bol elitou amerického letectva. Podľa komentátorov je veľmi pravdepodobné, že jeho prežitie v súbojoch s ruskými lietadlami bude nízke pre nedostatok technológie stealth. Zastarané stroje nebudú schopné konkurovať takým súperom ako Su-35, MiG-31 a Su-57, predpovedá autor. Zničenie F-16 by výrazne zvýšilo prestíž ruského letectva a vojensko-priemyselného komplexu, ktorý nedávno vyradil z prevádzky špičkový americký raketový systém protivzdušnej obrany Patriot, napísal magazín. 
F-16 v akcii

Kyjev ich môže dostať 
Televízna stanica NBC, s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa vo Washingtone informovala o plánoch Spojených štátov a ich spojencov odovzdať bojové lietadlá ukrajinským ozbrojeným silám. Moderátor televízneho kanála povedal, že Kyjev  môže dostať lietadlá, ale nie priamo z Washingtonu.
 
Nový britský vojnový sen? Treba zbrojiť
Britské ministerstvo obrany sa obáva globálneho konfliktu do roku 2030. Minister obrany Wallace varuje pred možným konfliktom medzi Ruskom a Čínou. Hrozí vojna! Ben Wallace vystríhal pred hrozbou širšieho globálneho konfliktu do konca dekády, a... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik