Jedna otázka a Igor Matovič zdupkal (VIDEO)
21 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Potravinový kritik Patrick Linhart „vyhnal Matoviča“ z jeho vlastnej tlačovky. Stačila na to jedna otázka, na ktorú Matovič reagoval tradične agresívne. Linhartovi pritom šlo len o to, na čom roky pracoval – potravinový semafor.

Linhart sa Matoviča opýtal na dôvod hlasovania proti slovenským produktom v rôznych inštitúciách, na čo Matovič „odpovedal“ agresívnou protiotázkou o povalení vlády, čo Linhart aj vysvetľuje, no Matovič odišiel z vlastnej tlačovky.

Linhart pritom pripomína, že práve Matovič bol jedným z lídrov, ktorí Potravinovému semaforu sľúbili podporu. Ešte pred nedávnom Linhart videl práve Potravinový semafor ako možný dôvod na spokojnosť s vlastným politickým pôsobením. O čom vôbec semafor bol?

Jedna otázka

,,Pána Matoviča som sa spýtal, prečo včera hlasoval proti slovenským kvalitným testovaným produktom v školách, škôlkach, v nemocniciach, v domovoch dôchodcov. Prečo hlasoval proti kvalitným slovenským poctivým poľnohospodárom, ktorí bojujú na trhoviskách a ťažko prežívajú,“hovorí Linhart, ktorý  miesto odpovede dostal otázku, prečo Linhart povalil vládu.

Igor Matovič, Eduard Heger/TASR

„Pán Matovič, dobre vieš, že klameš a zavádzaš ľudí. Ja som zo Smerom, Hlasom a Republikou nehlasoval, ja som hlasoval za pád vlády. Bolo to preto, že si nedodržal slovo chlapa a ministra. Nezaviedol si potravinový semafor, napriek tomu že si to sľúbil,“ dodal Linhart pred tým, ako Matovič „ušiel“ z vlastnej tlačovky.

Čaputovej Ódor: Chystá mu niekto politickú kariéru?
Nový premiér Ľudovít Ódor sa ešte nestihol ani poriadne rozhliadnúť vo funkcii, už urobil chybu, ktorá bola na sklonku funkčného obdobia vyčítaná jeho predchodcovi – prezentoval sa na akademickej pôde. Vo štvrtok (18.5.) Ódor na akademickej pôde... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Čaká ďalšie prekvapenia

,,Pán Matovič vedel, že som povalil vládu kvôli potravinovému semaforu, a aj tak si bude tvrdiť svoje. Čakám ďalšie prekvapenia od pána Matoviča, zrejme v tom nemá jasno, tak ja mu to jasno urobím. Hlasoval som pre toto: nedodržal si slovo, podviedol si matky s deťmi, rodičov a jednoducho si nezaviedol ani potravinový semafor. Nie si chlap, ktorý dodrží slovo,“vyčíta Linhart niekdajšiemu koaličnému lídrovi.

Pamätá si

„Pán Matovič, pán Kollár a pán Heger sľúbili pred rokom ľudom, že podporia odbytové centrá, potravinový semafor a s týmto ma nalákali. A keď som zistil, že to celé je podvod, tak som odišiel. Včera sa stalo to, že zmenili názor a ukazovali tu ako pomáhajú ľudom teraz pred voľbami,“pripomenul poslanec. Ten je nahnevaný, že poslanci namiesto toho, aby pomohli ľuďom podporou malých výrobcov, „podporujú radšej ukrajinské kurčatá so salmonelou“.

Česi zaznamenávajú nový potravinový škandál na Slovensku
Prebalené mäso z Ukrajiny. Nový škandál na Slovensku, informuje český web parlamentnilisty.cz. Na Slovensku sa najnovšie rieši prebalené mäso z Ukrajiny. Poslanec bývalej vládnej strany SME RODINA Patrick Linhart chce uskutočniť poslanecké... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potravinový semafor nebude – na príkaz

„Poslanci na poslednú chvíľu dostali príkaz, aby hlasovali proti alebo sa zdržali. Pre niektorých to bol šok a prekvapenie. Dámy a páni, potravinový semafor nebude! Deti v školách zdravú stravu mať nebudú. Naďalej sa bude všade dovážať zahraničná strava, ktorá je netestovaná a menej kvalitná,“ uzatvára Linhart.

Veril v úspech

"Pokiaľ sa mi toto ešte podarí, môžem s kľudom odísť z politického bahna a povedať si, že to celé malo význam," skonštatoval ešte vo februári Linhart o zavedení zdravších potravín z lokálnej produkcie do školského stravovania.

Školská jedáleň, ilustračný obrázok, Zdroj. TASR | Linhartov Potravinový semafor mal priniesť kvalitné domáce potraviny aj do školských jedální

O čom mal byť potravinový semafor

Podľa Patricka Linharta, je tento systém aj bojom proti rôznym podvodom v potravinárstve, ako je napríklad falšovanie pôvodu hydiny či ovocia a zeleniny. Napríklad údajne až u 70 % testovaných potravín nekorešponduje to, čo sa uvádza na obale so skutočnosťou. Okrem toho sa na obaloch nenachádzajú všetky informácie a sú napísané takými malými písmenami, že ich väčšina ľudí ani neprečíta. Teraz bude stačiť mať stiahnutú aplikáciu v telefóne a v nej nájdete o potravinách všetko.

Nahnevaný Linhart: Potopili ma tí, čo mi sľúbili podporu
Poslanec Patrick Linhart (nezaradený) dlhodobo pracoval na niekoľkých zákonoch, ktoré nakoniec nepodporili ani tí, ktorí mu podporu sľúbili. Spolupracovalo na nich päť ministerstiev a mali zabezpečiť to, s čím sa Linhart dostal do parlamentu –... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik