Enormné CENY PLYNU v Poľsku! KONIEC legendárnej značky
21 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Najstaršia porcelánka v Poľsku je nútená zavrieť svoju poslednú továreň! Kvôli rastúcim cenám plynu. Spoločnosť s bohatou tradíciou bola založená ešte v roku 1831. V súčasnosti prebieha výpredaj skladových zásob.

Keď začiatkom roka poľská spoločnosť Porcelana Krzysztof oznámila, že zatvára svoju továreň a je nútená hromadne prepúšťať, táto smutná správa zasiahla mnohých a nielen Poliakov.

Ako informoval server Ding.pl, niektorí verní zákazníci stále verili, že sa továreň napokon svojmu koncu vyhne a živili nádej, že bude pokračovať vo výrobe. No nestalo sa tak.

Bohatá história

Wałbrzyski Zakład Porcelany Krzysztof bola najstaršou porcelánkou v Poľsku. Má veľmi dlhú a bohatú tradíciu, spoločnosť založil Carl Krister v 19. storočí, konkrétne v roku 1831. Dôležité je, že svoj tovar vyrábala oveľa skôr, už od roku 1820.

Prebieha výpredaj

Prečo spoločnosť končí? Podľa poľských médií nezvládla nárast cien plynu.

Skôr, ako dôjde ku konečnému zatvoreniu slávnej porcelánky, spoločnosť sa chce zbaviť všetkého tovaru, ktorý zostal v skladových zásobách. Začal sa špeciálny výpredaj.

Do mesta Walbrzych, kde táto továreň sídli, sa teraz schádzajú zberatelia porcelánu, aby za zlomok pôvodnej ceny nakúpili jedinečné kúsky.

HROZÍ EŠTE VÄČŠÍ NÁRAST CHUDOBY! Čaká nás nová daň za bývanie aj autá
Za emisie povinne zaplatia aj domy! Europoslanci odklepli kontroverznú novinku. Podobné zámery ako so spaľovacími motormi má Brusel aj s budovami. Po novom už nebudú za emisie CO2 platiť iba fabriky a elektrárne. Ale aj budovy a cestná doprava.... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik