Čaputovej minister nesklamal a ide v Káčerových stopách!
20 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Čaputovej minister nesklamal a ide v Káčerových stopách! Naša podpora Ukrajiny nekončí, tvrdí Wlachovský. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský v sobotu uviedol, že nová slovenská vláda bude aj naďalej podporovať Ukrajinu v jej oprávnenom boji proti ruskej agresii.

Národný záujem SR

Wlachovský na Twitteri napísal, že absolvoval svoj prvý rozhovor s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom. Dodal, že podpora Ukrajiny je národným záujmom SR.

Stretnutie s českým ministrom

Wlachovský v piatok absolvoval v Českej republike svoju prvú zahraničnú návštevu vo funkcii šéfa slovenskej diplomacie. So svojím českým rezortným partnerom Janom Lipavským rokoval aj o medzinárodnej bezpečnostnej situácii v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine a o jej povojnovej obnove.

Vyhlásil, že má "absolútne porozumenie" pre kroky českej vlády v otázke zrušenia uznesení, ktoré umožňovali Rusku bezplatne využívať niektoré miestne pozemky. Chce zistiť, aká je v tomto ohľade situácia na Slovensku.

"Keď zistím, v akom stave je táto situácia na Slovensku a ak si to bude situácia vyžadovať, usporiadame k tomu konzultácie," uviedol šéf slovenskej diplomacie a dodal, že je zvedavý na českú expertízu v tejto oblasti.

Gašpar: Čaputovej vláda? Čaká nás pokračovanie deštrukcie právneho štátu! (VIDEO)
Z MIKULCOVEJ KALUŽE, DO PROGRESÍVNEHO BLATA. Prezidentka Čaputová ovládla cez svoju vládu progresívnych odborníkov Slovensko! Upozorňuje na to vo svojom príspevku na sociálnej sieti bývalý prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. Ešte väčšia... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Rusko hovorí o vydieraní

Kabinet Petra Fialu v stredu zrušil uznesenia, ktoré umožňovali Rusku bezplatne využívať niektoré miestne pozemky. Medzi rokmi 1970 a 1982 ich uzavreli vlády vtedajšieho komunistického Československa a Sovietskeho zväzu. Mnohé z budov, ktoré Rusko v ČR vlastní, neslúžia podľa ministerstva diplomatickým účelom. Rusi v nich prenajímajú byty a kancelárie či prevádzkujú hostel. ČR chce tak po novom od Ruska za tieto pozemky nájomné, a to aj tri roky spätne.

Rusko tento krok vo štvrtok označilo za vydieranie a ak bude Česko skutočne požadovať nájom aj spätne, Moskva chce podniknúť odvetné kroky.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala Wlachovského do funkcie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí v pondelok 15. mája spolu s ďalšími členmi vlády odborníkov.

Analytik VARUJE: Neverte vládnej propagande! ÓDOROVA VLÁDA JE VOJNOVÝM KABINETOM
Asi nik nečakal, že Slovensko pod vedením Ľudovíta Ódora „naberie kurz“ do mierových politických vôd. Nečakal to zrejme ani politický analytik Eduard Chmelár, ktorý si vzal pod drobnohľad výdavky nového vládneho kabinetu na zbrojenie. Premiér... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik