L. D. Johnson: Masové lockdownové používanie dezinfekcie na ruky ZVÝŠILO VÝSKYT ASTMY A KRÍZU NEPLODNOSTI
19 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Počas šialenstva pandémie Covid-19 priviedli koordinované kampane štátneho terorizmu ľudí do stavov izolácie, paranoje, hypochondrie a germafóbie (strachu z bacilov), upozorňuje portál naturalnews.com.

Dezinfekčné spreje, dezinfekčné prostriedky na ruky, antiseptické gély či detské obrúsky dávali ľuďom falošný pocit ochrany pred mikrobiálnym životom. Mnoho ľudí ešte aj dnes doslova závisí od týchto produktov, aby sa cítili bezpečne.

Masová hystéria viedla k širokému používaniu dezinfekčných prostriedkov, ktoré obsahujú kvartérne amóniové zlúčeniny (alebo skrátene quaty).

Rozšírené používanie týchto chemikálií len znečistilo životné prostredie toxínmi, ktoré zhoršujú antimikrobiálnu rezistenciu a rôzne ľudské zdravotné problémy – najmä astmu a neplodnosť.

Tieto chemické zlúčeniny sú tiež spájané s dermatitídou, zápalmi a vrodenými chybami a tiež môžu narúšať metabolické funkcie, ako je homeostáza lipidov, zhoršovať hladiny estrogénu a degradovať funkcie mitochondrií.

Toxické kvartérne zlúčeniny sú teraz v životnom prostredí všadeprítomné a poškodzujú ľudské zdravie

„Je iróniou, že chemikálie, ktoré zbytočne používame pri jednej zdravotnej kríze, v skutočnosti podnecujú ďalšiu,“ povedala Erica Hartmannová, spoluautorka novej štúdie, ktorá skúma účinky dezinfekčných prostriedkov na ľudské zdravie.

Keď sa kvartérne amóniové zlúčeniny používajú ako dezinfekčný prostriedok, inaktivujú rôzne mikroorganizmy, ale iba v kontrolovaných laboratórnych podmienkach. Neexistuje žiadny dôkaz, ktorý by preukazoval, že tieto chemikálie znižujú prenos infekčných chorôb v prostredí skutočného sveta.

„Drastické zníženie používania kvartérnych amóniových zlúčenín nespôsobí väčšie šírenie Covid-19,“ uviedla vo vyhlásení Carol Kwiatkowská, spoluautorka a vedkyňa z Green Science Policy Institute.

A pokračovala: V skutočnosti to urobí naše domovy, triedy, kancelárie a ďalšie spoločné priestory čistejšími.“

Produkty, ktoré obsahujú kvartérne amóniové zlúčeniny majú na etiketách zvyčajne uvedený „chlorid amónny“. Niektoré z najbežnejších zahŕňajú aj nasledovné látky:

  • benzalkóniumchlorid
  • cetalkóniumchlorid
  • alkyl-tri-metylamóniumchloridy
  • di-decyl-di-metylamónium

Tieto látky sa nachádzajú v rôznych produktoch, od čistiacich prostriedkov až po dezinfekčné prostriedky na ruky, osviežovače vzduchu, ústne vody, očné kvapky, vlasové kondicionéry, aviváže, produkty osobnej starostlivosti, dezinfekčné obrúsky a rôzne pesticídy a polyméry.

Šutaj Eštok: Naďove ZLATÉ KŠEFTY na ministerstve obrany
Poslanec Národnej rady SR a generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa vo svojom facebookovom statuse vrátil k téme zákazky Ministerstva obrany SR na výstavbu kontajnerového mestečka. Predražené kontajnerové... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Kvartérne amóniové zlúčeniny sa používajú ako antimikrobiálne látky, ale v skutočnosti podporujú super-rezistentné baktérie

Kvartérne amóniové zlúčeniny sú tiež povrchovo aktívne látky, konzervačné látky, dispergačné činidlá a antistatické a zmäkčujúce činidlá.

Viažu sa na povrchy, vďaka čomu sú užitočné ako antimikrobiálne látky vo verejných priestoroch. Ich použitie ako antimikrobiotík je však otázne, pretože povzbudzujú mikroorganizmy k tvorbe povlakov alebo spór, aby mohli dlhodobo prežiť chemický útok. To podporuje tvorbu super-rezistentných baktérií.

„Antimikrobiálna rezistencia už pred pandémiou prispievala k miliónom úmrtí ročne,“ povedala Hartmannová. „Príliš horlivá dezinfekcia, najmä s výrobkami obsahujúcimi kvartérne amóniové zlúčeniny zvyšuje riziko, že situáciu ešte zhorší.“

Tieto chemikálie sa dostávajú do krvného obehu absorpciou cez pokožkou, z ruky do úst a vdýchnutím. Potraviny a voda môžu byť tiež kontaminované.

„Dezinfekčné obrúsky sa často používajú na detských školských laviciach, na operačných stoloch v nemocniciach či v domácnostiach, kde zostávajú na týchto povrchoch aj vo vzduchu,“ povedala Courtney Carignanová, spoluautorka štúdie.

Medzi ďalšie postihnuté profesie patria gazdiné, sanitári, zubní asistenti, zdravotné sestry a jednotlivci, ktorí pripravujú jedlo a lekárske vybavenie. Učitelia a deti zaznamenali veľký nárast vystavenia kvartérnym amóniovým zlúčeninám, keďže triedy v školách sa spoliehajú na falošnú bezpečnosť dezinfekčných prostriedkov na ruky a dezinfekčných obrúskov.

Záver

Kvartérne amóniové zlúčeniny sú perzistentné a nakoniec sa vypúšťajú do odpadových vôd, kde ďalej znečisťujú vodné ekosystémy. Sú toxické pre sladkovodné aj morské riasy.

Štúdie tiež ukazujú, že spôsobujú defekty neurálnej trubice a vývojové problémy u hlodavcov. Ich mechanizmy mitochondriálnej dysfunkcie a narušenia hormónov nevyhnutne predstavujú hrozbu pre ľudské zdravie.

Keďže sa tieto chemikálie bežne šíria vzduchom a pumpujú na detské ruky, stali sa samé osebe hrozbou pre verejné zdravie.

Viedeň ostenatívne odignorovala let Zelenského špeciálu ponad Rakúskom
Ukrajinského prezidenta na jeho najnovšom "turné" po metropolách štátov Európy vozí aj salónny armádny Airbus A-319, ktorý patrí nemeckému Bundesheeru. Bežne ho sprevádzajú aj stíhačky. V Rakúsku to však za bežné nepovažili a prelet špeciálu síce... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik