Harkabus víta, že je Andruskó pre súd vierohodný, Para hovorí o slabých dôkazoch
19 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Matúša Harkabusa teší, že kľúčový svedok v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Zoltán Andruskó je pre senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vierohodný. Obhajca Mariana K. Marek Para hovoril po piatkovom oslobodení jeho klienta spod obžaloby o slabých dôkazoch.

"Teší nás, že súd považuje Zoltána Andruskóa za vierohodného. V odvolacom konaní sa budeme snažiť dať čo najvyčerpávajúcejšie argumenty pre to, aby Najvyšší súd mohol znovu vec posúdiť v celej šírke dokazovania," povedal prokurátor. Len ťažko akceptuje argument súdu o tom, že by mala Alena Zs.. ktorú súd uznal za vinnú, pripravovať vraždy bez Mariana K. Odsúdenie obžalovanej však podľa jeho slov odkláňa verejnú debatu od údajných alternatívnych objednávateľov.

Podľa splnomocnenca Kuciakovcov Romana Kvasnicu sa odsúdením Aleny Zs. zmenila situácia z pohľadu hľadania spravodlivosti pre zavraždeného novinára a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú k lepšiemu. "Prvostupňový súd viacero a možno až všetky pochybenia z pôvodného konania zopakoval, niektoré ešte prehĺbil," doplnil ďalší splnomocnenec rodiny zavraždeného novinára Peter Kubina.

Padol verdikt v kauze vraždy Jána Kuciaka! KOČNER JE NEVINNÝ!
V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej dnes padol na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku rozsudok v druhom kole procesu. Vypočuť si ho prišiel len Marian Kočner, Alena Zsuzsová požiadala o konanie v jej neprítomnosti.... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

"Vnímame rozsudok ako oslobodzujúci, bude odvolacie konanie, takže sme zdržanliví, ale jednoznačne tvrdíme, že dôkazy sú v jeho prospech," uviedol obhajca Mariana K. Marek Para. Poznamenal, že ide o výsledok slabých dôkazov, na ktoré upozorňovali, ako aj toho, že prokuratúra obišla mnohé fakty. Kritizoval prokurátorov za ich mediálne vyjadrenia a mediálny tlak.

Senát ŠTS v piatok oslobodil Mariana K. spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Alenu Zs. súd uznal za vinnú, vymeral jej súhrnný 25-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. V prípade prípravy vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku súd uznal za vinného aj Dušana K. Obžalovaného Darka D. oslobodil. Verdikt nie je právoplatný, o odvolaniach bude rozhodovať Najvyšší súd.

Rozhodnutiu súdu nerozumie ani Kolíková!
NESTAČÍ ROZHODNÚŤ, TREBA VYSVETLIŤ! Myslí si to exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). Podnikateľa Mariana Kočnera totiž oslobodili spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka i v kauze prípravy vrážd... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik