Zelenskyj letí na summit G7 do Japonska
19 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinský predstaviteľ potvrdil Zelenského osobné vystúpenie na stretnutí G7, informuje The Guardian.

Teraz máme oficiálne potvrdenie plánovanej osobnej návštevy Zelenského v G7. Zelenskyj pocestuje do Japonska na summit G7 v Hirošime, povedal v piatok pre štátnu televíziu najvyšší ukrajinský bezpečnostný predstaviteľ.

"Bude sa tam rozhodovať o veľmi dôležitých veciach, a preto je prítomnosť nášho prezidenta absolútne nevyhnutná na obranu našich záujmov," povedal Oleksij Danilov, tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany.

Skupina G7 vydala vyhlásenie pred summitom v Hirošime 

My, vedúci predstavitelia G7, sme opätovne potvrdili svoj záväzok postaviť sa spoločne proti nezákonnej, neospravedlniteľnej a nevyprovokovanej agresívnej vojne Ruska proti Ukrajine. Čo najdôraznejšie odsudzujeme zjavné porušenie Charty OSN Ruskom a vplyv ruskej vojny na zvyšok sveta.

15 mesiacov ruskej agresie si vyžiadalo tisíce životov, spôsobilo obyvateľom Ukrajiny obrovské utrpenie a ohrozilo prístup k jedlu a energii pre mnohých najzraniteľnejších ľudí na svete. Vyjadrujeme plnú sústrasť a sústrasť ukrajinskému ľudu za jeho stratu a utrpenie.

Pozdravujeme ukrajinský ľud za jeho statočný odpor. Naša podpora Ukrajine nezaváha. Neunavíme sa v našom záväzku zmierniť dopad nezákonných činov Ruska na zvyšok sveta.

Kyjev odpaľoval britské rakety
Londýn potvrdil, že Kyjev použil rakety Storm Shadow. Britský minister obrany Ben Wallace vyhlásil, že vie o tom, že Ukrajina použila rakety dlhého doletu Storm Shadow, ktoré Londýn odovzdal Kyjevu. Ako píše korešpondent "European Pravda",... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik