Ukrajina verejne priznala, že "Rusov bude zabíjať kdekoľvek po svete"
18 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Samotný šéf GUR (Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny) Budanov priznal svoju účasť na vraždách známych Rusov. Informuje web eadaily.com. A nielen to. 

Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov priznal, že za útokmi proti množstvu ľudí z médií v Rusku stojí oficiálna spravodajská štruktúra Ukrajiny, ktorú vedie.

Bezcitné chvastanie

Spravodajský dôstojník z Kyjeva poskytol vyhlásenie v tomto duchu v rozhovore s blogerom Sergejom Ivanovom, keď odpovedal na otázku, či Kyjev mohol "dostať" Vladimíra Solovjova alebo Alexandra Dugina .

"Máme už veľa, vrátane osobností verejnosti a médií," Budanov odpovedal najskôr neurčito. Nekonkretizoval, ktoré "ciele" už boli dosiahnuté a ktoré chcú ešte len "splniť". Preto sa rozhodol neodpovedať priamo na otázku, či by ukrajinský GUR mohol odstrániťť Vladimíra Solovjova alebo Alexandra Dugina .

"Nemôžeme to potvrdiť ani vyvrátiť"

Iba na osvieženie pamäte

Pripomeňme, že 6. mája pri Nižnom Novgorode vybuchlo auto spisovateľa Zachara Prilepina . Spisovateľ bol zranený, ale prežil - jeho osobný strážca Alexander Shubin, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, zahynul pri výbuchu.

Prilepin bol ihneď po výbuchu pri vedomí. Vrak jeho auta bol roztrúsený v okruhu 150 metrov po okolí.

Alexander Permyakov, zadržaný za vyhodenie Prilepinovho auta Audi, naverbovaný ukrajinskými špeciálnymi službami, naďalej tvrdí, že pokus údajne spáchal sám - do Prilepinovej cesty položil dve protitankové míny s plastickou náložou.

Ako informoval EADaily, Kirill Budanov na druhý deň pre Yahoo News povedal, že spravodajské služby jeho krajiny „zabíjali a budú zabíjať Rusov kdekoľvek na svete až do víťazstvom“.

Jeffrey Sachs priamo! Viktor Orbán vidí situáciu na Ukrajine realisticky!
Svetoznámy ekonóm Jeffrey Sachs tvrdí, že Orbán je jediným európskym lídrom, ktorý vidí situáciu na Ukrajine realisticky. Podľa profesora Kolumbijskej univerzity maďarský premiér pochopil, že ide o zbytočnú vojnu spôsobenú rozširovaním NATO. Podľa... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik