TARABA premiérovi: Vy len kúrte a svieťte! Nemáte šajnu, v akej SMIEŠNEJ pozícii ste sa ocitli!
18 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Tomáš Taraba, poslanec Národnej rady SR a predseda strany Život – Národná strana sa vo videu zverejnenom na Facebooku vyjadril k predsedovi vlády Ľudovítovi Ódorovi.

Prečo Slováci odchádzajú?

Taraba vo videu hovorí, že počul v rádiu, že nový premiér Ódor, „ktorý nemá dôveru parlamentu, ani ju mať nebude a ktorý aj s cestou bude premiérom tak približne štyri mesiace“, si za svoj hlavný politický cieľ stanovil zistiť, prečo Slováci odchádzajú do cudziny a pokúsiť sa prísť s konceptom, aby sa vrátili. Poslanec konštatuje, že toto mu pripadá podobne, ako keď bývalý premiér Eduard Heger predstavil novú bezpečnostnú koncepciu pre Ukrajinu z pohľadu celej Európy.

Taraba Ódorovi odkazuje, že ak nevie, prečo Slováci odchádzajú, na to sa nemusel stať premiérom, to podľa poslanca len dokazuje, že potom nie je odborník. Slováci podľa Tarabu odchádzajú preto, že tu nenašli prácu alebo že ju mali zle zaplatenú, prípadne z dôvodu, že jednoducho chcú nejaký čas žiť v inom prostredí. Cesta riešenia tohto problému podľa poslanca je, „aby sa na Slovensku dobre žilo, aby tu boli fabriky, aby tu nehrozila nezamestnanosť“.

Nový premiér už vysvetľuje: Ako to je s tajnou dohodou?
OĽANO má podozrenie, že mesto Bratislava dostane od vlády 50 miliónov eur, ktoré zvýšili z balíka pomoci. Argumentuje prepojeniami predsedu vlády odborníkov Ľudovíta Ódora a prezidentky Zuzany Čaputovej na Progresívne Slovensko, s ktorým je spájaný... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Štvrtý útok je najslabší

Predseda strany Život ďalej premiérovi odkazuje, aby odstránil nezmyselne vysoké ceny energií. „Pretože to je to, čo vyháňa zo Slovenska ľudí, lebo nevedia potom žiť v prostredí, kde majú schopnosť niečo aj zarobiť,“ hovorí politik. Ďalej Taraba radí premiérovi, aby odstránil „nezmyselné“ politiky emisných kvót, ktoré presadzuje jeho „milované“ Progresívne Slovensko, pretože to je podľa poslanca to, čo ničí slovenský priemysel a vyháňa od nás automobilky.

Taraba tiež Ódora upozorňuje na to, že jeho vláde podľa neho neprejde jediný zákon. Namiesto toho, aby sa tváril, že je nejaká misska, ktorá chce celosvetový mier, by mal nový premiér podľa Tarabu len riešiť každodennú prevádzku. „Kúrte, svieťte, nestavajte si nejaké veľké zámky, pretože to len dokazuje to, že Vy nemáte ani šajnu o tom, v akej smiešnej pozícii ste sa ocitli,“ hovorí poslanec.

Taraba premiérovi pripomína jeho výrok, ktorým označil svoju vládu za "štvrtý útok", pričom poslanec konštatuje, že toto je ten najslabší útok, ktorý v mužstve býva. Podľa Tarabu to, že sa Ódor podujal robiť „podržtašku“ prezidentke Zuzane Čaputovej len preto, aby z nej zmyl to, že tu predtým podporovala vládu Eduarda Hegera, dokazuje, že zrejme až takým veľkým odborníkom nie je.

Ódor začína úradovať! Jeho prvé kroky- vojaci na hraniciach
Policajtom by malo počas dočasného zavedenia kontrol na vnútorných hraniciach SR pomáhať denne do 150 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl (OS) SR. Ich vyčlenenie pre kontroly, ktoré na obdobie od 24. mája do 8. júna zaviedli v súvislosti s... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik